Individuell safari i norr

lejonitrad

NorraTanzaniaKartaSafari i norra delen av Tanzania görs vanligen med egen jeep och guide / chaufför och med boende på fler olika lodger eller camping. 
De parker vi valt ut här är de världsberömda nationalparkerna Serengeti, Ngorongorokratern, Tarangire samt Lake Manyara.
Man kör också igenom områden där masaierna bor.

Pussla själv ihop din safari, så som du vill ha den. Sedan ordnar vi bokningarna!

Vi har valt ut de safarilodger och hotell som vi tycker bäst om i ovanstående parker, och vi samarbetar med en reseoperatör som har safarijeepar och mycket kunniga och välutbildade guider.

Ni blir upphämtade av er guide/chaufför som kommer ta hand om er under hela safarin och som vet er exakta reseplan.

En 4x4 Toyota Landcruiser Jeep för upp till 5 passagerare kostar 2015  290 USD/dag.
En större 4x4 Toyota Landcruiser Jeep med plats för upp till 7 passagerare kostar  370 USD/dag. 
I priset ingår bilen, guiden/chauffören, allt bränsle samt inträden för bil och chaufför till nationalparkerna ni besöker.

Det som tillkommer är ert boende (vanligen med helpension), drycker samt dagliga inträdesavgifter till nationalparkerna.

I Tanzania betalar man en s.k "governmental park-fee" (statlig park-avgift) för att få vistas i nationalparkerna och viltreservaten.
Tarangire:          45 USD / person och dygn
Lake Manyara:  45 USD / person och dygn 
Serengeti:          60 USD / person och dygn 
Ngorongoro:      60 USD / person och dygn, för att få köra ner i kratern måste man också betala en “Crater Service Fee” på 320 USD / bil och dag

Vi rekommenderar att ni börjar safarin i Arusha. Dit flyger man enklast direkt från Europa med KLM (till Kilimanjaro International Airport, en timmes bilresa från Arusha), eller med inrikesflyg från Tanzanias huvudstad Dar es Salaam.
Safarin avslutas i Arusha, eller i Serengeti, och det går enkelt att flyga vidare till badsemester på Zanzibar direkt därifrån.

I Tanzania finns det inga staket runt lodger, hotell eller campingplatser - allt är öppet och man känner verkligen att man är mitt i naturen!