Läs om Ngorongoro

ngorongoro-banner2

Ngorongorokratern är en av Tanzanias, och Afrikas, mest kända parker och naturreservat. År 1978 blev reservatet en del av Världsarvslistan.

Kratern är världens största "orörda vulkankrater", och ett stort antal djur- och naturfilmer har spelats in här. Kraterväggarna är 400-610 m höga och diametern på kratern är 16-19 km.

Mineralrik jord och saftigt gräs gör detta till ett paradis för djuren, stora hjordar av zebra, gnu, buffalo och antiloper betar intill lurande lejon. Lejonen verkar totalt orädda i kratern och man kommer ofta alldeles nära dem med jeepen.

Här finns också Östafrikas största population av svart noshörning.

Nere i kratern ser man ofta enorma elefanttjurar, medan honorna och ungarna håller till högre upp på kraterkanten där vegetationen är buskigare och mer trädrik.

Det lokala folket, masajerna, får låta sin boskap beta i kratern, och man ser dem vandra omkring med ett spjut i handen för att försvara sina kor och getter mot rovdjur.

flamingos-ngorongoro

Ngorongoro är absolut sevärt, och det är en underbar upplevelse att tillbringa en dag nere i kratern med medtagen matsäck, som er lodge och guiden organsierar.

Man ska veta att det finns en hel del andra turister i kratern och att man är sällan utom synhåll från andra safarijeepar.
Den statliga parkavgiften på 50 USD per person och dag, plus 200 USD för bilen, gör att det är en av de dyrare parkerna i landet.

Crater Forest Lodge

En timme från den magiska Ngorongorokratern, ligger eco-lodgen “Crater Forest Tented Lodge” med 15 tält. Prisvärt boende med charmiga detaljer och allt man behöver, men ingen lyx. Tälten är rymliga, Läs mer...

Gibb’s Farm

Mellan den världsberömda Ngorongoro-kratern och Tarangire National Park ligger Gibb's Farm med egen organisk kaffeplantage, frukt- och grönsaksodling och 18 nyrenoverade Farm Cottages för gäster från hela världen.Farmen går i kolonialstil, Läs mer...

Ngorongoro Farm House

En liten och exklusiv lodge mot Oldeani-vulkanen, byggdes för att erbjuda en originell upplevelse som påminner om atmosfären i gamla dagar.Ngorongoro Farm House invigdes den 20 februari 2003, och erbjuder Läs mer...

ngorongoro-banner1

Här kan du se priser för våra safari i Tanzania

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.