Läs om Serengeti

hippoheron

Serengeti är Tanzanias största och äldsta nationalpark och gränsar till Masai Mara i Kenya. 
De flesta hotell ligger i Seronera området i centrala Serengeti, här finns också ett mycket intressant "visitors centre" och i denhär delen av parken ser man mycket vilda djur året om.

En del djur migrerar medan andra djur är s.k "resident animals" som inte flyttar på sig.

Serengeti är välkänt för de enorma gnu, gasell och zebrahjordarna som migrerar kring 800 km varje år för att söka efter vatten och bättre betesmarker.
Det är totalt ca. 2.5 miljoner djur som rör sig medsols - den största migrationen av däggdjur i världen.

Beroendet på regnet kan migrationen flyttas en aning år för år;
I november är den korta regnsäsongen och då är djuren vanligen i Ndutu och Seronera området i södra / centrala Serengeti. Här föder de sina kalvar och håller till de nästa månaderna.
I april-maj börjar vandringen norrut och hjordarna samlas i västra delen av parken.
I juni-juli krossas vanligen Grumeti floden där krokodilerna lurar, och i augusti är hjordarna i nordvästra hörnet av parken.
I september-oktober är djuren vanligen i norra Serengeti och i Masai Mara, och i november drar de söderut på Serengetis parkens östra sida igen.

För er som vill uppleva något verkligt speciellt rekommenderar vi ballongsafari över parken.

Här är några av de boenden och safariarrangörer vi samarbetar med i Serengeti:

Ikoma Bush Camp

En charmig och välskött camp med 35 tält under stora stråtak, omgivna av acaciaträd. Ikoma Bush Camp ligger strax utanför Serengetis Ikoma port i nordväst. Tälten ligger placerade i en halvcirkel kring Läs mer...

Kati Kati Tented Camp

En mobil tältcamp som ligger i centrala Serengeti, strategiskt placerad för att täcka den stora Serengeti Plains. Campen erbjuder bekvämt boende och en unik möjlighet att njuta av en riktig Läs mer...

Lemala Kuria HIlls

Här talar vi om lyx mitt i vildmarken. Lemala Kuria Hills Lodge ligger i Wogakurya Hills, nära Marafloden på den tanzaniska sidan av gränsen mot Kenya. Detta är längs korridoren Läs mer...

Här kan du se priser för våra safari i Tanzania

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.