Retreat at Groenfontein

ext1

Denna gamla victorianska pärla ligger vid kanten av Groenfontein Valley, ett naturreservat vid foten av de majestätiska Swartbergen. Man kan vara säker på att tas emot med traktens typiska gästfrihet, här i form av ägarna Grant och hans svenska hustru Marie.

ext3

Till Groenfontein tar man sig på en två mil lång vindlande grusväg genom ett dramatiskt och vckert landskap. Hit beger man sig ut för att uppleva naturen och för att slappna av i en underbar miljö, med kulinariska måltider, sol och bad i poolen eller i floden. Närbelägna utflykter leder till strutsstaden Oudtshoorn, grottorna Cango Caves och det spännande Swartbergpasset.

kvadrat

På Groenfontein utnyttjar man de lokala råvarorna, inklusive örter och grönt från gårdens trägdård. Lamm är förstås självklart i dessa trakter, liksom de typiska Cape Malay-rätterna som Marie lärt sig behärska. Vegetarisk mat är inte heller något problem. Groenfontein serverar även Kapregionens suveräna viner.

ext2

int

Till Groenfontein hittar man via den vackra väg R62 efter cirka 4,5 timmars bilfärd från Kapstaden eller Port Elizabeth. Flygplatsen i George, på Garden Route, ligger bara 1,5 timme bort.

Här kan du se priser för våra boenden i Övriga Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Västra Kap bortom Kapstaden.