Tempel Wines

Höga berg och djupa dalar

tempelvy1

 

Alf och Marie Ljungqvist bestämde sig efter bara en kort semester i Sydafrika: här vill vi bo. De sålde i Sverige och återvände till Sydafrika för att köpa en vinfarm i den vackra Drakenstein Valley, någon timmes resa från Kapstaden.

 

tempelext1

Ett av husen på farmen byggdes för två sekler sedan som ett judiskt tempel. Därför heter vingården än i dag Tempel, även om det gamla templet numera är ett bostadshus. 

Tempel Wines ligger lantligt, lugnt och naturskönt, vid foten av Paarl-berget med de monumentala Drakensteinbergen i fonden. Det är nära till två städer, Paarl och Wellington.

tranquility

Gården ligger i hörnet av Sydafrikas mest berömda vintriangel, området runt Stellenbosch, Franschhoek och Paarl. Ägorna gränsar också till Berg River, som står för bevattningen av vinstockarna.

Skörden sker kring månadsskiftet januari-februari. Men man kan året runt njuta av Tempel Wines prisbelönta viner, alla gjorda av den typiskt sydafrikanska druvan pinotage.

Farmens gamla huvudbyggnad omges av fyra gäststugor med grill och vissa kokmöjligheter. Det finns också en frukostmatsal, där även vinprovningen äger rum.

tempelintcollage

På Tempel Wines finns också möjlighet att ta del i yogakurser.

 

Här kan du se priser för våra boenden i Vinlandet

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Vinlandet.