Golf i Sydafrika

Det finns tre anledningar att välja Sydafrika som golfdestination. Landet har några av världens mest natursköna banor. Det är sommar i Sydafrika när det är vinter i Sverige. Och det är nästintill ingen tidsskillnad så du kan ge dig ut på banan utan att känna dig groggy samma morgon som du anländer. Dessutom har du möjlighet att varva ditt golfspelande med safari, vinprovningar, vackra vyer och mycket annat.

Så jobbar vi på Afrikakompaniet för att skapa din drömresa. Blir du sugen? Boka en resekonsultation med oss! Det är gratis och du förbinder dig inte till något.

Vi bokar allt från stora lyxiga golfresorts till några timmars spel på en golfbana nära ditt boende. Vi hjälper till med hyrbil och kan också ge tips på bra restauranger – till ingen extra kostnad. Låt oss göra din golfresa till något utöver det vanliga.

Några populära golfresmål

Är du en sådan som vill testa på att flyga helikopter upp till the Extreme 19th på Legend Golf & Safari Resort? Eller vill du bara ha några dagars skönt golfspelande i natursköna ormåden? Oavsett vilket har vi något för dig.

Det finns över 250 golfklubbar i Sydafrika så gott om ställen att välja mellan. Men några upplevelser är särskilt att rekommendera.

Rovos Rail

Rovos Rail, golf

Åk lyxtåget Rovos Rail från Pretoria via Swaziland och safari i Krugerområdet – men med flera stopp på olika golfbanor. Hela fem olika banor hinns med på denna rutt, bland annat Champagne Sports Resort på bilden. Och självklart finns det aktiviteter för den av er som inte golfar. Game drives, kulturella utflykter samt shopping.

The Extreme 19th

golf Extreme 19th

Legend Golf & Safari Resort ligger i ett privat konservat tre timmar från Johannesburg. Extreme 19th är världens högsta och längsta par 3 golfhål – och därmed troligen ett av världens svåraste. Utslagsplatsen är på toppen av ett berg och nås endast via helikopter. Extreme 19th är en påbyggnad till resortets Signature Golf Course som designats av golfproffs.

Kleine Zalze

Bo på golfestate mitt i vinlandet och njut av det bästa Sydafrika har att ge. Kleine Zalze är både vingård och golfbana nära Stellenbosch, en dryg timme från Kapstaden. Bor du på lodgen får du rabatt på golfbanan. Det är också möjligt att hyra hus eller lägenhet – då utan rabatt.