Malindi - Afrikakompaniet

Malindi

För den prismedvetna som vill hänga vid stranden i Kenya och få lite avkoppling efter safarin finns Malindi. Malindi hade sin storhetstid på 90-talet och var dåtidens Watamu. Men där de stora turistgrupperna har gått vidare några kilometer längre bort, har den efterlämnat en stor del charm. 

Till en betydligt billigare peng än i Watamu får du uppleva en äkta kenyansk stad med marknader, hektiskt byliv och så några meter därifrån charmiga boenden vid den milslånga stranden. Precis som i Watamu finns här ett flertal italienska restauranger – men även inhemska med riktigt bra mat. Malindi är verkligen en liten outforskad pärla längs med kusten.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Malindi ligger bara någon kilometer från Watamu, så vädret och klimatet är väldigt likt. Den absolut bästa tiden att besöka Malindi är någon gång mellan juli och oktober – detta är den längsta torra perioden med svalare temperaturer (medeltemperatur 27 grader) än i januari och februari, då det är högre luftfuktighet. Under januari och februari ligger medeltemperaturen på cirka 32 grader.

Precis som övriga Kenya och Watamu har Malindi två regnperioder. Oftast är maj den allra blötaste månaden medan det är fullt möjligt att njuta av semestern under den korta regnperioden. Korta skurar på förmiddagar eller eftermiddagar och så klarnar det upp direkt efteråt.

Det regnar inte hela tiden under någon av regnperioderna, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra under den långa regnperioden.