Watamu - Afrikakompaniet

Watamu

Avsluta din safari med några sköna, avslappnande dagar vid havet. Njut av milslånga, vita stränder och azurblått hav. Du väljer precis hur mycket du vill eller inte vill göra. För den aktiva finns alltid möjligheten att försöka se havets Big 5 i Watamu Marine Park & Reserve. Här är det populärt att både snorkla och dyka.

Watamu har en stor italiensk population vilket betyder gott om italiensk mat och skön, laid back stämning.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Den absolut bästa tiden att besöka Watamu är någon gång mellan juli och oktober – detta är den längsta torra perioden med svalare temperaturer (medeltemperatur 27 grader) än i januari och februari, då det är högre luftfuktighet. Under januari och februari ligger medeltemperaturen på cirka 32 grader. Men oavsett när du tänker besöka Watamu är det vackert.

Watamu har, precis som övriga Kenya, två regnperioder. Den korta i november och december och den långa som börjar i april och sträcker sig till juni, oftast är maj den blötaste månaden. Under den korta regnperioden regnar det inte alls lika mycket som under den långa – då kommer det riktigt mycket nederbörd under eftermiddagarna. Det regnar inte hela tiden under regnperioden, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra. Sedan klarnar det upp igen.