Förslag 2
KwaZuluNatal, Swaziland, berg, hav

Två veckor KwaZuluNatal och Swaziland med berg, hav och safari

 

selfdrive02mapDag 1-3.

Ankomst till Johannesburg på förmiddagen, ta ut en hyrbil och bege mot sydost. På cirka 5 timmar kör ni till de helt magnifika stora Drakensbergen, gränsen till Lesotho. Många av topparna är över 3000 meter höga.

Vandra i bergen, fiska, se världens näst högsta vattenfall, spela golf, åk linbana mellan trädtopparna, listan på aktiviteter är lång!

Dag 4-8

Tar ni bilen och kör på ett par timmar till Durban och sen vidare norrut till någon fin strand. Kanske ända till S:t Lucia, en World Heritage site med sin Wetland park och tropiskt klimat. Man kan se flodhästar och krokodiler nästan mitt inne i stan. Det är inte mer än ungefär 3 timmar från Durban. S:t Lucia är också ett riktigt semesterparadis med stränder och bra dykmöjligheter. Varva lata dagar på stranden med aktiviteter. Man kan göra turer på sjön och se flodhästar och fåglar, åka på dagstripp till nationalparken Umfolozi/Hluhluwe, rida, spela golf, åka ut på havet eller äventyra ännu längre norrut till Sodwana Bay och Lake Sibaya.

Dag 9-11 

Safari. Det finns flera bra safarialternativ i området. Stora nationalparken Hluhluwe/Umfolozi förstås, men också många privata reservat med olika grader av lyx och till priser från dryga 1000-lappen p.p.p.n. inkl mat och guidning till över 5000 p.p.p.n. I de privata reservaten kommer man ofta djuren närmare och ser också fler djur. Anledningen är att man alltid har hjälp av kunniga guider, som dessutom delar med sig av sina kunskaper om både djur och växter.

Dag 12 och 13. 

Efter frukost lämnar ni lodgen och kör mot vackra och gästvänliga Swaziland och huvudstaden Mbabane. Nu får ni uppleva mer ”riktiga Afrika” än man gör i Sydafrika. Swaziland är en av världens sista monarkier med kunglig makt. Här härskar Kung Mswati III.

Utöver att se vacker natur - det finns flera naturreservat med afrikanskt vilt - kan man t.ex besöka glasbruket Ngwenya som en gång byggdes som svenskt bistånd och där många produkter fortfarande påminner om småländska glasbruk. 

Dag 14. 

Kör ni tillbaka till Johannesburg och flyger hem igen.  


 

Prisidé högsäsong 2018-2019

Safari i privat vilreservat från cirka R4000 per person per natt (p.p.p.n.) x 2-3 nätter.

10-11 nätter på Bed & Breakfast från cirka R700 p.p.p.n. och uppåt beroende på läge och standard.

Se Övernattning för alternativ.

Hyrbil 14 dagar: våra modeller.

Posted in Med egen bil.