Förslag 3
Madikwe, Kapstaden, Västra Kap

2 veckor med safari i Madikwe, sedan Kapstaden och Västra Kap

selfdrive03mapDag 1. 

Ankomst Joburg, stanna över natten i trevligt område. Vila ut efter flygresan och gå ut och ät en god middag på kvällen.

Dag 2. 

Bil levereras och ni beger er ut på vägarna. Kör till Madikwe, Sydafrikas bästa malariafria viltreservat. Det ligger nordväst om Johanneburg, nära gränsen till Botswana. Ni kör dit på ungefär 4 timmar beroende på vilken lodge ni väljer att bo på.

Bush House är väldigt gemytligt, bekvämt och mycket trevligt, med högst 10 gäster.

Thakadu är större men också väldigt fint och trevligt. Här bor man i lyxiga tält med egna stora badrum. Campen ägs och drivs av den svarta lokalbefolkningen som fanns här när Madikwe blev naturreservat.

Ni bör komma fram senast 14.00 för att hinna med lunch och eftermiddagsturen ut i vildmarken som ingår i programmet.

Dag 3. 

Bor ni kvar i Madikwe, åker ut på guidade turer och njuter av vildmarken.

Dag 4. 

Åter till Johannesburg och samma B&B som första natten eller kanske hinner ni med ett sent eftermiddagsflyg till Kapstaden.

Dag 5-11.

Flyg ner till Kapstaden där ni bor på samma ställe i t.ex 6 nätter. Titta på våra sidor om övernattning för olika förslag.

Det går bra att göra dagsutflykter till vinlandet, till valarna i Hermanus om det är säsong, till hajarna i Gansbaai, kåkstäderna, Cape Point, Taffelberget etc. Det finns massor att se och göra i Kapstaden med närmsta omnejd. Tillsammans med oss eller er värd/värdinna kan ni planera era dagar. Om ni vill och har tid är ni förstås välkomna att ringa/besöka Svenska Afrikakompaniet i Hout Bay.

Dag 11-14. 

Ni kan välja att stanna kvar i Kapstaden hela tiden eller också tar ni bilen och åker på en lite längre utflykt. Man kan börja med att köra norrut, kanske bo i fiskebyn Paternoster en natt. Här finns bara hav och stränder, några fina guesthouses och ett par trevliga restauranger.

Därefter kan man köra via Tulbagh till lilla söta, lite sömniga Montagu där man kan bada i varma källor och äta förstklassig mat på fina restauranger. På vägen passerar ni flera vindistrikt och även olivodlingar.

Avsluta resan med en natt på vingård utanför Stellenbosch eller på trevligt gästhus i Franschhoek, praktiskt nära flygplatsen.

En sån här tur kan förstås varieras i det oändliga. Vi hjälper gärna till med planering och bokningar.

 

Prisidé:

Safari Bush House i Madikwe R4700 per person per natt (p.p.p.n.) 2 nätter, inklusive all mat ( ej dryck) och guidade turer.

Boende på B&B från cirka R800 p.p.p.n. 

Hyrbil 4 dagar från Johannesburg och 10 dagar i Kapstaden. Priser här.

Transport till och från Madikwe kan ordnas, antingen med flyg eller landvägen.
Landvägen kostar omkring R3000 enkel resa för 2 pers.

Priser ovan är en uppskattning av lägsta prisläge för säsong 2018-2019 och kan när som helst ändras.

Posted in Med egen bil.