Förslag 8
Kruger, KZN, Garden Route, Kapstaden

 Tre veckor med safari på privat lodge i Kruger (Sabi Sands eller Thornybush), KwaZulu-Natal, Garden Route och Kapstaden.

 selfdrivemap08Dag 1.

Johannesburg. Ankomst på förmiddagen, ta ut en hyrbil och bege er mot nordost. På 5 timmar kör ni till Mpumalangaprovinsen. Bo gärna i Graskop, en trevlig ort där många konstnärer har slagit sig ner. Ligger nära natursköna Blyde River Canyon.

Dag 2.

Ut och se den vackra naturen med böljande gröna landskap och dramatiska Blyde River Canyon. Mest kända sevärdheter är God's Window, Rorke's Luck potholes och Three Rondavels. Det finns även flera vackra vattenfall och små fina orter. Bo en natt till på samma ställe.

Dag 3.

Vidare mot Krugerparken och Sabi Sands eller Thornybush privata naturreservat som gränsar till själva nationalparken. Bo på privat game lodge där ni blir ordentligt omhändertagna med god mat och guidade turer. Bo bekvämt med egna badrum i små hus eller lyxiga tält. Anländ lagom till lunch för att säkert hinna med eftermiddagens guidade tur som ingår. Körtid 2-3 timmar.

Dag 4. 

Stanna kvar på samma lodge. Här får ni all mat serverad och blir tagna ut på guidade turer med erfarna viltvårdare och spårare som kan allt om djuren och naturen. Det bär rakt ut i bushen, genom buskage och över torra flodbäddar. Ni kommer djuren riktigt inpå livet.

Dag 5 och 6. 

Efter frukost lämnar ni lodgen och kör mot vackra och gästvänliga Swaziland och huvudstaden Mbabane. Nu får ni uppleva mer ”riktiga Afrika” än man gör i Sydafrika. Swaziland är en av världens sista monarkier. Här härskar Kung Mswati III. Utöver att se vacker natur kan man t.ex besöka glasbruket Ngwenya som en gång byggdes som svenskt bistånd och där många produkter fortfarande påminner om småländska glasbruk. Här finns också flera naturreservat.

Dag 7- 10 

Åk mot kusten och S:t. Lucia, som förutom att det är en World Heritage site i och med dess Wetland park, även är ett riktigt semesterparadis med stränder och bra dykmöjligheter. Stanna några dagar och lata er på stranden. Man kan också göra turer på sjön och se flodhästar och fåglar, dagstripp till nationalparken Umfolozi/Hluhluwe, rida, spela golf, åka ut på havet.

Dag 10. 

Stanna antingen även den här natten i S:t. Lucia eller bege er mot Durban och övernatta före flyg till Port Elisabeth. Då kan ni hinna med ett besök på det jättelika akvariet och vattenlekparken uShaka Marine World.

Dag 11- 16. 

Flyg ner till Port Elizabeth. Hyr en bil på flygplatsen och bila längs Garden Route och vidare mot Kapstaden, kryssa mellan hav och berg. Övernatta på vägen i t.ex Jeffrey's Bay eller S:t France's för stränder och lugn och ro. I Knysna mitt på Garden route med folkmyller, vid Swartbergens fot i söta Montagu med varma källor, Cape Agulhas – Afrikas södraste udde och/eller Hermanus – världens bästa valskådningsplats från land under juli-november. Fortsätt till övernattning på en vingård i Stellenbosch eller i lilla Franschhoek, gourmethuvudstaden i Sydafrika. Vi lägger upp resan beroende på hur ni vill ha det och hur lång tid ni har på er.

Dag 17-21. 

Avsluta med några späckade dagar i Kapstaden. Bestig Taffelberget, besök Godahoppsudden, kåkstäder, Robben Island, Waterfront m.m. Minimum fyra nätter bör man ha i Kapstaden men en vecka eller längre försvinner också fort. 

Vi hjälper er gärna att boka olika guidade utflykter och turer men det går också bra att göra det mesta på egen hand, eller med hjälp av värden/värdinnan på det gästhus ni väljer att bo på.

 

Prisidé:

Safari i privat viltreservat som gränsar till Krugerparken från R2950 p.p.p.n. i delat dubbelrum

Transport Joburg - privat safarilodge i Thornybush eller Sabi Sands kan ordnas för cirka R3000 enkel resa.

19 nätter på B&B från cirka R750 p.p.p.n. och uppåt beroende på läge och standard. Se vår sida om boende för alternativ.

Hyrbil 10 + 11 dagar.

Priser ovan är en uppskattning av lägsta möjliga prisläge för högsäsong 2018-2019 och kan när som helst ändras.

Posted in Med egen bil.