Namibia – bra att veta

Information om Namibiaresorna

Vad ingår i resan? Följande ingår: transporter, mat (utom då annat anges i beskrivningarna av respektive safari), campingutrustning (utom sovsäck som dock finns att hyra), entréavgifter, guide med medhjälpare.

OBS att priserna anges i namibiska dollar (NAD) , värda lika mycket som sydafrikanska rand (ZAR). Ungefärlig dagskurs här: www.xe.com

Gruppstorlek och transport. Transport sker i minibuss eller bil med dubbelhytt (2-3 gäster), med tält och annan utrustning på trailer. Guidning sker på engelska. Minst 2 till 4 resenärer fordras för att resan ska bli av och antalet beror på vilken safari som är aktuell.

Camping. De flesta safariturerna baseras på "assisted camping". Den egna insatsen är begränsad till att hjälpa till med tälten. Tälten är rymliga (ståhöjd) och utrustade med fönster på tre sidor och myggnät för varje fönster och för dörren. Bekväma madrasser ingår. Sovsäckar kan hyras om man inte föredrar att ta med sin egen. Camplingplatserna har vattentoaletter och duschar, utom i Okavango, där förhållandena är något enklare.

Mat. Guide och assistent lagar all mat, vanligen kontinental frukost, picnic-lunch och middag som lagas över öppen eld på campingplatsen.

Bra att ha med. T-shirts och långärmad skjorta/blus, långbyxor, shorts, underkläder och strumpor, varm jacka eller fleece-/ylletröja för kyliga nätter och game drives under tidiga morgnar (maj–augusti), tunn regnjacka (november–april), gympaskor och gärna sandaler, badkläder, handduk, liten ficklampa (pannlampa är praktiskt), sovsäck, kamera med laddare, kikare, solkräm, solglas och solhatt, personliga toalettsaker, mediciner, myggmedel.

Bagage. Tillåten mängd bagage på safariturerna är 15 kg plus ett mindre handbagage och en kameraväska per person. Bagaget packas bäst i en mjuk väska eller ryggsäck. Resväska rekommenderas ej.

Säkerhet och hälsa. Namibia är ett säkert land om man iakttar ett visst minsta och i och för sig självklart mått av försiktighet (som att undvika ensamma promenader på stan nattetid). Konsultera läkare angående vaccinationer före resan. Malariaprofylax behövs för safari till de norra och nordöstra delarna av landet.

Övrigt. Mobiler har täckning nära större tätorter och vid lodger, men man kan inte räkna med täckning långt ute i vildmarken. På flertalet campingplatser finns möjlighet att ladda batterier för kamera och mobil. Tag med adapter. Bra att ha med är plastpåsar för att skydda kamerautrustning mot damm. De hygieniska förhållanden är bra, men liksom i flertalet andra tropiska länder är lite extra försiktighet på sin plats. Tag gärna med lite av apotekets handsprit.

Flyg. Air Namibia flyger direkt från Frankfurt till Windhoek. British Airways och South African Airways flyger till Windhoek från London över Johannesburg.

Här kan du läsa om våra resor i Namibia.

 

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.