Etosha nationalpark

Etosha-3-dagar

MapEtosha3dagar

3 dagar. Ett besök i en av Afrikas förnämsta nationalparker – Etosha National Park.

Dag Destination Boende* Måltider
1 Etosha Camping/Lodge L/M
2 Etosha Camping/Lodge F/L/M
3 Windhoek   F/L
* Kan bokas med boende på  lodger eller med en kombination av camping och lodger.
 

Dag 1 Windhoek – Okaukuejo, Etosha (420 km)

Vi har en lång körning denna första dag. På vägen stannar vi i Otjiwarongo för att fylla på bränsle och komplettera förråden. Vi äter en picknick-lunch längs vägen och anländer till Okaukuejo under eftermiddagen. Efter att ha etablerat oss i vårt boende har vi tid att utforska omgivningarna och ta ett dopp i swimmingpoolen innan vi ger oss ut på en game drive. Efter middagen är ett besök vid det upplysta vattenhålet att rekommendera då chanserna är goda att få se noshörning och kanske också lejon komma för att dricka.

Dag 2 Okaukuejo – Namutoni, Etosha (140 km)
Idag kommer vi att ägna mesta delen av dagen åt game drive med spaning efter vilt. Vi kommer att stanna vid Etosha Pan, den vidsträckta uttorkade sjöbotten som utgör en central del av Etosha. Fortfarande kan området under särskilt regnrika år fyllas med vatten och dra till sig stora mängder av flamingoer och andra fåglar. Oftast är det dock bara en torr, vitskimrande saltöken i vars utkant man kan se hjordar av zebror och springbockar. Oryxantilopen med sin dekorativa teckning i svart och vitt är också ett karaktäristiskt inslag i faunan här. Väl framme i Namutoni är det kanske läge för en stunds avkoppling vid swimmingpoolen. Senare gör vi ytterligare en kort game drive I omgivningarna. Väl tillbaka i lägret kan vi om vi så önskar slå oss ned med ett glas vin i det gamla tyska fortet och njuta av solnedgången över bushen innan vi samlas för middag.

Dag 3 Namutoni – Windhoek (490 km)
Efter en tidig game drive där vi har möjlighet att ta några sista bilder av djuren i det mjuka morgonljuset styr vi tillbaka mot staden. Vi följer huvudvägen söderut med ett stopp i den lilla staden Okahandja som har Namibias största marknad för träsniderier.

 

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Namibia.