Etosha och bushmän

etosja-och-bushmen-5-dagar.jpeg

mapetosha-och-bushman-5-dagar.gif

5 dagar. På den här turen får du uppleva nationalparken Etosha med dess fantastiska djurliv och möta bushmän i Kalahari.

Dag Destination Boende* Måltider
1 Etosha Camping/Lodge L/M
2 Etosha Camping/Lode F/L/M
3 Etosha Camping/Lodge F/L/M
4 Tsintsabis Camping F/L/M
5 Windhoek   F/L
* Kan bokas med boende på lodger eller med en kombination av camping och lodger, utom dag 3.
 

Dag 1 Windhoek – Okaukuejo, (420 km)
Vi har en lång körning denna första dag. På vägen stannar vi i Otjiwarongo för att fylla på bränsle och komplettera förråden. Vi äter en picknicklunch längs vägen och anländer till Okaukuejo under eftermiddagen. Efter att ha etablerat oss i vårt boende har vi tid att utforska omgivningarna och ta ett dopp i swimmingpoolen innan vi ger oss ut på en game drive. Efter middagen är ett besök vid det upplysta vattenhålet att rekommendera då chanserna är goda att få se noshörning och kanske också lejon komma för att dricka.

Dag 2 Okaukuejo – Halali, Etosha (80 km)
Idag kommer vi att ägna mesta delen av dagen åt game drive med spaning efter vilt. Vi kommer att stanna vid Etosha Pan, den vidsträckta, uttorkade sjöbotten som utgör en central del av Etosha. Fortfarande kan området under särskilt regnrika år fyllas med vatten och dra till sig stora mängder av flamingoer och andra fåglar. Oftast är det dock bara en torr, vitskimrande saltöken i vars utkant man kan se hjordar av zebror och springbockar. Oryxantilopen med sin dekorativa teckning i svart och vitt är också ett karaktäristiskt inslag i faunan här. Dagens boende är beläget i Halali som också har ett fint vattenhål som brukar besökas av elefanter och noshörningar.

Dag 3 Halali – Namutoni, Etosha  (90 km)
Vi fortsätter österut i parken under spaning efter vilt. Väl framme i Namutoni är det kanske läge för en stunds avkoppling vid swimmingpoolen. Senare gör vi ytterligare en kort game drive i omgivningarna. Tillbaka i lägret kan vi om vi så önskar slå oss ned med ett glas vin i det gamla tyska fortet och njuta av solnedgången över bushen innan vi samlas för middag

Dag 4 Namutoni  – Tsintsabis (120 km)
Efter en kort game drive med chans att ta några sista bilder av Etoshas djur I det mjuka morgonljuset lämnar vi parken och fortsätter till Treesleeper Camp nära Tsintsabis, dit vi räknar med att anlända omkring lunch. Treesleeper Camp drivs enligt principen ”community based and sustainable tourism” med fokus på San-folkets kultur. Namnet Treesleeper hänger samman med ursprungsbefolkningen I Etoshaområdet. Det sägs att när man jagade förr I tiden hände det att man fick fly upp I ett träd för att undkomma lejon. Eftersom lejon är tålmodiga djur så kunde man få tillbringa natten I trädet, där av namnet. Under vår vistelse I Treesleeper Camp kommer vi att få lära oss lite om San-folkets kultur. Vi kommer att kunna följa med en ”bushman” på vandring och lära oss hur man gör upp eld, vilka växter som är ätliga, giftiga eller som kan användas till mediciner, och vi får se hur man jagar. Vi kommer att besöka en by och se hur människorna lever nu för tiden och på kvällen kan vi uppleva traditionella danser och ceremonier.

Dag 5 Tsintsabis – Windhoek (500 km)
Idag säger vi farväl till bushmännen och återvänder till Windhoek. På vägen kan vi stanna vid Lake Otjikoto, en av två naturliga sjöar i Namibia. Otjikoto har bildats genom att den kalkrika berggrunden urholkats och kollapsat. Sjön är hemvist för en rad intressanta fiskarter. Bland dess är en munruvande art av ciklid som har till vana att bära ägg och yngel i munnen. På väg till Windhoek kommer vi också att stanna i Okahandja, som har den största hantverksmarknaden i Namibia. Den drivs på kooperativ bas av lokalbefolkningen och är ett bra ställe om man vill hitta några sista souvenirer från Namibia.

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Namibia.