Namiböknen och Etosha

Namiböknen-och-Etosha-6-dagar

mapNamiböknen-och-Etosha-6-dagar

6 dagar. Den här safarin består av två kortare turer som kombinerats för att man ska kunna uppleva ett par av Namibias största sevärdheter – Namiböknen och Etosha nationalpark – även om man bara har några dagar till förfogande.

Dag Destination Boende* Måltider
1 Sesriem Camping/Lodge L/M
2 Sesriem Camping/Lodge F/L/M
3 Windhoek Hotell/B&B F/L
4 Etosha Camping/Lodge F/L/M
5 Etosha Camping/Lodge F/L/M
6 Windhoek   F/L
* Kan bokas med boende på lodger/B&B eller med en kombination av camping och lodger/B&B.
 

Dag 1 Windhoek – Sesriem (350 km)
Hämtning mellan 8:00 och 8:30 vid hotellet. Windhoek omges av berg och vår färd mot öknen går över Khomas Hochland Range. Väl över bergen stannar vi till i Solitaire för bränsle och kanske också en kopp te innan vi fortsätter till vår campingplats. Vi siktar på att komma fram under sen eftermiddag och ha tid för en stunds avkoppling och utforskning av omgivningarna.

Dag 2 Sesriem och  Sossusvlei (240 km)
Tidig start för att uppleva morgonljuset över öknen. Vi kör mot Sossusvlei med dess mäktiga sanddyner. Här blir det tillfälle att testa konditionen genom en klättring på någon av dynerna. Det är inte helt enkelt att ta sig upp i den mjuka sanden, men väl uppe så väntar en fantastisk utsikt över ökenlandskapet. Under tiden förbereder vår guide frukost och den brukar smaka särskilt bra efter morgonpasset på sanddynerna. Efter frukosten och medan dagen ännu är sval gör vi en vandring i öknen. Landskapet är storartat och det innehåller en rad växter och djur som är anpassade för den hårda ökenmiljön. Av djur har vi chans att se både oryxantilop, springbock, jackal och struts. Efter ökenvandringen förflyttar vi oss till Sesriem för lunch och en stunds vila. När dagen så blir svalare gör vi en utflykt till Sesriem Canyon. Vi går ned i ravinen och gör en kortare vandring här nere på botten mellan de höga väggarna.

Dag 3 Agama – Windhoek (350 km)
Tillbaka till civilizationen genom ett vilt och vackert landskap. Vi räknar med att vara åter i Windhoek under eftermiddagen.

Dag 4 Windhoek – Okaukuejo, Etosha (420 km)
Hämtning vid hotellet mellan 8:00 och 8:30. Vi har en lång körning denna dag. På vägen stannar vi i Otjiwarongo för att fylla på bränsle och komplettera förråden. Vi äter en picknick-lunch längs vägen och anländer till Okaukuejo under eftermiddagen. Efter att ha etablerat oss i vårt boende har vi tid att utforska omgivningarna och ta ett dopp i swimmingpoolen innan vi ger oss ut på en game drive. Efter middagen är ett besök vid det upplysta vattenhålet att rekommendera då chanserna är goda att man kan se noshörning och kanske också lejon komma för att dricka.

Dag 5 Okaukuejo – Namutoni, Etosha (140 km)
Idag kommer vi att ägna mesta delen av dagen åt game drive med spaning efter vilt. Vi kommer att stanna vid Etosha Pan, den vidsträckta uttorkade sjöbotten som utgör en central del av Etosha. Fortfarande kan området under särskilt regnrika år fyllas med vatten och dra till sig stora mängder av flamingoer och andra fåglar. Oftast är det dock bara en torr, vitskimrande saltöken i vars utkant man kan se hjordar av zebror och springbockar. Oryxantilopen med sin dekorativa teckning i svart och vitt är också ett karaktäristiskt inslag i faunan här. Väl framme i Namutoni är det kanske läge för en stunds avkoppling vid swimmingpoolen. Framåt kvällen gör vi ytterligare en kort game drive i omgivningarna. Väl tillbaka i lägret kan vi om vi så önskar slå oss ned med ett glas vin uppe på det gamla tyska fortet och njuta av solnedgången över bushen innan vi samlas för middag.

Dag 6 Namutoni – Windhoek (490 km)
Efter en tidig game drive där vi har möjlighet att ta några sista bilder av djuren i det mjuka morgonljuset styr vi tillbaka mot staden. Vi följer huvudvägen söderut med ett stopp i den lilla staden Okahandja som har Namibias största marknad för träsniderier.

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Namibia.