Namiböknen och kusten

namiboknen-och-kusten-5-dagar.jpeg

mapnamiboknen-och-kusten-5-dagar.gif

5 dagar. Den här safarin har utformats för att ge möjlighet att uppleva Namibias Atlantkust med dess sevärdheter efter besöket i öknen. 

Dag Destination Boende* Måltider
1 Sesriem Camping/Lodge L/M
2 Sesriem Camping/Lodge F/L/M
3 Swakopmund Camping/B&B F/L
4 Swakopmund B&B F
5 Windhoek   F/L
* Kan bokas med boende på  lodger/B&B eller med en kombination av camping och lodger/B&B.
 

Dag 1 Windhoek – Sesriem (350 km)
Windhoek omges av berg och vår färd mot öknen går över Khomas Hochland Range. Väl framme i Sesriem gör vi, efter att ha etablerat oss i vårt boende, en utflykt till de närliggande sanddynerna. Under en kort vandring i kan vi njuta av det fantastiska färgspelet över dynerna och de kringliggande bergen i solnedgången.

Dag 2 Sossusvlei och Sesriem (240 km)
Tidig start för att uppleva morgonljuset ljuset över öknen. Vi kör mot Sossusvlei med dess mäktiga sanddyner. Här blir det tillfälle att testa konditionen genom en klättring på någon av dynerna. Det är inte helt enkelt att ta sig upp i den mjuka sanden, men väl uppe så väntar en fantastisk utsikt över ökenlandskapet. Under tiden förbereder vår guide frukost och den brukar smaka särskilt bra efter morgonpasset på sanddynerna. Efter frukosten och medan dagen ännu är sval gör vi en vandring i öknen. Landskapet är storartat och det innehåller en rad växter och djur som är anpassade för den hårda ökenmiljön. Av djur har vi chans att se både oryxantilop, springbock, jackal och struts. Efter ökenvandringen förflyttar vi oss till Sesriem för lunch och en stunds vila. När dagen så blir svalare gör vi en utflykt till Sesriem Canyon. Vi går ned i ravinen och gör en kortare vandring här nere på botten mellan de höga väggarna.

Dag 3 Sesriem – Swakopmund (350 km)
Namibia är ett kontrasternas land. Idag ska vi förflytta oss från öknen till havet. På vägen korsar vi Vädurens vändkrets och passerar Gaub- och Kuseb-passen och ett storslaget landskap. Väl framme vid kusten stannar vi vid lagunen i Walvis Bay där vi, beroende på tidvattennivån, kan se flamingoer, pelikaner och en mängd andra arter på de grunda strandområdena. Efter att installerat oss i vårt boende har vi tid att utforska Swakopmund. Middagen denna dag och nästa ingår ej i priset för safarin utan intas på egen hand på någon av stadens många restauranger. Kanske lockar fisk eller skaldjur när vi nu är vid havet.

Dag 4 Swakopmund /240 km)
På morgonen gör vi en utflykt till sälkolonin i Cape Cross norr om Swakopmund, där vi kan uppleva tusentals pälssälar på nära hall. Resten av dagen är vi fria för egna aktiviteter i staden. Swakopmund är en trevlig kuststad med mängder av butiker, en fin strand (även om vattnet är ganska kallt på grund av Benguela-strömmen) och en hantverksmarknad. Staden har också ett bra museum och här finns Namibias marina akvarium. Flera alternativa aktiviteter finns för den som föredrar att stå över förmiddagens utflykt till Cape Cross. De inkluderar en båttur för att spana efter delfiner och sälar flygtur över öknen, fisketur, motorcykel på sanddynerna och mycket annat. Vår guide bistår med råd och bokningar (observera att extra aktiviteter sker på egen bekostnad).

Dag 5 Swakopmund – Windhoek (370 km)
Idag återvänder vi över bergen till Windhoek. Vi passerar och stannar till i Okahandja som har Namibias största hantverksmarknad.

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Namibia.