Upplev Namibia

Upplev-Namibia-11-dagar

mapUpplev-Namibia-11-dagar

11 dagar. Den här safarin är utformad för att ge en del av det bästa Namibia har att bjuda ifråga om landskap, djurliv och kultur, med övernattningar i safaritält eller på ett urval av prisvärda och komfortable lodger/motsvarande.

Dag Destination Boende Måltider
1 Sesriem Camping/Lodge L/M
2 Sesriem Camping/Lodge F/L/M
3 Swakopmund Camping/B&B F/L
4 Swakopmund Camping/B&B F
5 Twyfelfontein Camping/Lodge F/L/M
6 Palmwag Camping/Lodge F/L/M
7 Palmwag Camping/Lodge F/L/M
8 Etosha Camping/Lodge F/L/M
9 Etosha Camping/Lodge F/L/M
10 Okonjima Camping/Lodge F/L/M
11 Windhoek   F/L
* Kan bokas med genomgående camping eller en kombination av camping och lodge/B&B..
 

Dag 1 Windhoek – Sesriem (350 km)
Vi lämnar Windoek och kör mot sydväst över Khomas Hochland. Berglandskapet erbjuder spektakulära naturscenerier och vi stannar flera gånger för att fotografera och njuta av vyerna.

Dag 2 Sesriem och Sossusvlei  (240 km)
Tidig start för att fånga det mjuka morgonljuset över öknen. Medan dagen ännu är sval gör vi en vandring i öknen, där vi har goda chanser att få se oryxantilop, springbock och struts. Vi tillbringar morgonen och förmiddagen bland sanddynerna i och kring Sossusvlei och kör sedan till Sesriem för lunch, förbi den berömda ”Dune 45″. När det blir svalare under eftermiddagen gör vi en kort utflykt till Sesriem Canyon innan vi återvänder till vårt nattlogi.

Dag 3 Sesriem – Swakopmund (350 km)
Namibia är ett kontrasternas land. Idag ska vi förflytta oss från öknen till havet. På vägen korsar vi Vädurens vändkrets och passerar Gaub- och Kusebpassen och ett storslaget landskap. Väl framme vid kusten stannar vi i Walvis Bay för att se på fågellivet med flamingoer, pelikaner och en mängd andra arter på de grunda strandområdena.  Resten av dagen spenderar vi på egen hand i Swakopmund.

Dag 4 Swakopmund
Den här dagen är fri för egna aktiviteter i och kring staden. Swakopmund är en trevlig kuststad med mängder av butiker, en fin strand (även om vattnet är ganska kallt på grund av Benguela-strömmen) och en hantverksmarknad. Staden har också ett bra museum och här finns Namibias marina akvarium. Flera alternativa arrangemang erbjuds också. De inkluderar en båttur på lagunen utanför Walvis Bay, med spaning efter valar, sälar och delfiner. Andra möjligheter är flygtur över öknen, fisketur, motorcykel I sanddynerna och mycket annat. Vår guide bistår med råd och bokningar (observera att extra aktiviteter sker på egen bekostnad).

Dag 5 Swakopmund – Twyfelfontein (390 km)
Vi kör norrut längs Skelettkusten med dess egenartade miljö och gör ett stopp vid sälkolonin vid Cape Cross med dess tusentals pälssälar. Vi kommer att kunna gå ut i sälkolonin på en plattform och på nära håll både se, höra och känna lukten av sälarna. Vi viker sedan av inåt landet och passerar småningom den lilla staden Uis. Det är en gammal gruvstad, som också är en av de bästa platserna om man vill köpa halvädelstenar till bra pris.  På vår fortsatta färd passerar vi Brandberg – Namibias högsta berg – innan vi anländer till Twyfelfontein före solnedgången.

Dag 6 Twyfelfontein – Palmwag (110 km)
Vi börjar dagen med ett besök vid världsarvet  i Twyfelfontein med de berömda hällristningarna och besöker sedan Damara Living Museum där vi får lära oss om Damara-folkets traditioner och levnadssätt. Vi fortsätter sedan till Palmwag där vi kan koppla av under resten av dagen.

Dag 7 Palmwag
Palmwag är en privat koncession som är avsatt för skydd åt det vilda, men också för att gagna det lokala samhället genom utbildning och träning i miljö- och viltvård och genom turism. Den här dagen kan vi använda för olika aktiviteter – besök vid en Himbaby, spårning av ökenelefanter (allt extra) eller bara ta det lugnt vid poolen.

Dag 8 Palmwag – Okaukuejo, Etosha (290 km)
Idag väntar Etosha, som anses som en av Afrikas förnämsta parker. Vi kör in i parken genom Andersson Gate som fått sitt namn efter den svenske upptäcktsresanden Charles John Andersson. När vi kommit in i parken och på väg till vårt första nattläger börjar vi spana efter djur. Vi installerar oss i vårt boende och tar en titt på omgivningarna. De inkluderar ett vattenhål som är upplyst på natten. Här kan man se mängder av djur som kommer för att dricka. Chanserna är goda att kunna se bl.a. noshörning på nära håll.

Dag 9 Okaukuejo – Namutoni, Etosha (140 km)
Större delen av denna dag tillbringas på game drive genom parken. Vi stannar vid Etosha Pan, där blicken når till horisonten över ett platt landskap, vitt av saltavlagringar. I Namutoni kan vi vila ut vid swimmingpoolen och beskåda det gamla tyska fortet och kanske ta en titt på vattenhålet och dess djurliv innan vi före skymningen ger oss ut på en game drive till några av de närbelägna vattenhålen.

Dag 10 Namutoni – Okonjima (290 km)
Efter en kort game drive under morgontimmarna lämnar vi Etosha och kör söderut till Okonjima. Här finns AfriCat Foundation, en organisation som arbetar med att bevara de stora afrikanska kattdjuren, särskilt gepard och leopard. Under eftermiddagen får vi en guidad tur där vi kommer att få lära oss om AfriCats program och se några av djuren i programmet på nära håll.

Dag 11 Okonjima – Windhoek (250 km)
Tillbaka till Windhoek genom den lilla staden Okahandja som har Namibias största hantverksmarknad. Vi stannar för att ta en titt på marknaden och kanske köpa några souvenirer innan vi fortsätter tillbaka till Windhoek.

Här kan du se priser för våra safari i Namibia

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Namibia.