Exklusiv safari i Botswana

Vill du till Botswana får du vara beredd på att det kostar lite mer. Till skillnad från grannlandet Sydafrika och safarikonkurrenterna Kenya och Tanzania är Botswanas turistpolicy att undvika många turister. I stället erbjuder de hög kvalitet till ett högt pris.

Men det är det väl värt. Från det vattenrika Okavangodeltat i norr via elefantrika Chobeparken till Kalahariöknen i söder – Botswana är en djur- och naturälskares mecka.

En resa till Botswana, speciellt till Chobeparken eller Okavangodeltat, går dessutom utmärkt att kombinera med ett besök vid Victoriafallen, ett av de största vattenfallen i världen.

Bästa tiden att åka till Botswana

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Okavangodeltat, Moremi och Chobe är Botswanas populäraste parker. Bästa tiden att besöka dem är mellan maj och september, under den torra vinterperioden. Då är temperaturerna är behagligare, och Okavangofloden är översvämmad mellan juni och oktober. Detta betyder mycket djur vid vattnet. Under denna period finns det dessutom färre mygg och mindre risk för att det regnar. Ska du på safari till någon av de andra parkerna i landet som till exempel Kalahari kan det vara värt att åka strax efter regnperioden, i april-maj.

Ngoma Safari Lodge

Ngoma Safari Lodge ligger i norra Botswana, på gränsen till Chobe National Park. Här bjuds gästerna på makalösa vyer av Chobefloden och flodslätten. Gästerna kan välja mellan 8 sviter – alla har badkar, inne- och utedusch samt en egen liten “plunge pool” så du kan svalka dig när du tittar på djuren som går förbi.

Vumbura Plains

Lyxiga Vumbura Plains ligger i Okavangodeltat, i ett område som är både torrt och vattenomgärdat. Därför får du en allround safariupplevelse med möjlighet till att se vilt både via vattnet och via land. Här finns 14 upphöjda, luxuösa rum med inne- och utedusch, egen liten pool samt altan varifrån ni kan spana på djuren som går förbi. Det tältade lägret har också spamöjligheter och ett rum med fotoutrustning samt kan ordna ballong- och helikopterturer mot en extra kostnad.

Camp Savuti

Camp Savuti i Chobe National Park ligger nära Savutiträsken. De fem upphöjda tälten är inredda i afrikansk stil och ger en autentisk bushupplevelse. Varje tält är en bit ifrån de andra för att skapa en känsla av lugn och ro. Safariturer görs i bilar med fyrhjulsdrift och området är känt för sina många elefanter.

Det här är endast ett urval av de boenden vi kan erbjuda i Botswana. Kontakta oss med dina önskemål så hjälper vi dig att förverkliga din dröm.