Mauritius – sol och bad året om

Om du är ute efter relax på stranden, mängder med olika vattenaktiviteter, cocktails i solnedgången och fantastisk mat är Mauritius din drömdestination. Den tropiska paradisön passar dig som ska på smekmånad lika bra som dig som gillar golf eller vill åka på solsemester med hela familjen. Dessutom är det skillnad mellan de olika kustregionerna, så det finns mycket att upptäcka. Antingen är du självständig och hyr en bil för att upptäcka ön på egen hand – eller så bokar du ett par olika resorts för att få ut det mesta av din tid på Mauritius.

Vi rekommenderar varmt att du bokar en vistelse på Mauritius som en avkopplande avslutning på din häftiga safariupplevelse.

Bästa tiden att åka till Mauritius

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Mauritius har ett milt, tropiskt klimat och det går bra att åka dit i princip året om – lite beroende på vilket slags väderlek du önskar dig. Varmast och fuktigast är det under sommarmånaderna december till februari, och då är det också störst chans för regn. Undvik cyklonmånaderna januari, februari och kanske även mars.

Vintertid, mellan maj och oktober ungefär, är vädret mildare och det brukar blåsa en ostlig eller sydostlig vind över ön. Detta är särskilt bra för dig som gillar vindsurfing. Mest blåst är det i juli och augusti och det är även då det blir som kallas, i augusti cirka 20 grader. Vattnet håller en temperatur på 23-25 grader på vintern och 27-28 grader på sommaren.

20 Degrees Sud

Intimt boutiquehotell vid Grand Baie. 20 Degrees Sud är ett charmigt och personligt hotell på Mauritius norra tipp. Till skillnad från de många stora resorten på ön har hotellet enbart 36 rum, varav ett flertal med fantastisk utsikt över havet och stranden. Här finns tre olika restauranger och en spa – men för den som vill upptäcka Grand Baie är det nära till restaurangerna och aktiviteterna där.

20 degrees sud Mauritius

Aanari Hotel & Spa

Charmigt hotell i Flic en Flac på Mauritius västkust. Det här trestjärniga hotellet ligger nära en av öns bästa stränder, som ligger på andra sidan vägen. Här finns femtio olika rum i olika prisklasser, ett gym, ett flertal restauranger och dessutom nära till byn med allt spännande som finns där.

Aanari Hotel & Spa, Mauritius

Friday Attitude

Prisvärd, trestjärnigt hotell på östra sidan av Mauritius. Friday Attitude ligger på öns lite mindre exploaterade östra sida, i den lugna fiskarbyn Trou d’Eau Douce. Här finns en populär barnklubb och bara 50 rum, antingen familjerum eller dubbelrum (med plats för enkelsäng). Den vita sandstranden lockar givetvis, men här finns också spa, restauranger, flera barer (varav en inriktad helt på olika tesorter) och till och med en food truck.

Hibiscus Beach Resort

Tresjärnigt boutiquehotell på norra delen av ön. Ett charmigt litet ställe strax norr om Grand Baie. Här finns spa, dykcenter och ett Kids Park – alltså finns något för alla, även den som inte är road av strandhäng. Restaurangen har givetvis utsikt över havet, liksom ett flertal av rummen. Några av dem fungerar bra som familjerum.

Hibiscus boutique Hotel, Mauritius

Lagoon Attitude

Vuxenhotell med stark ekoprofil på norra Mauritius.  Gillar du vindsurfing och kitesurfing är Lagoon Attitude stället för dig. Hotellet ligger enbart 15 minuter från Grand Baie, med magnifika utsikter över en vacker lagun. Det är ett ganska stort resort med 158 rum i olika prisklasser, ett spa, fem restauranger och fyra barer (varav en juicebar). Här finns dessutom ett forskningscenter med marinbiologer som gärna berättar mer om havet och vad de gör för att bibehålla dess miljö.

Le Palmiste Resort & Spa

Prisvärd, trestjärnigt hotell på öns nordvästra kust. Le Palmiste ligger i Trou aux Biches, strax söder om Grand Baie. Det är en fin strand, bara 150 meter från hotellet. Här finns 100 rum i olika prisklasser, alla utom de allra enklaste med utsikt över trädgården eller poolen.

Le Palmiste, Mauritius

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

Lyxresort för dig som gillar att spela golf och unna dig det bästa. Paradis Beachcomber ligger på Mauritius sydvästra del, på halvön Le Morne. Berget med samma namn ger en dramatisk och vacker kuliss till ditt golfspelande. Välj mellan vanliga rum, sviter och mindre villor direkt på den kritvita sandstranden, med utsikt över öns största lagun.

Paradis Beachcomber, Mauritius

Sugar Beach Resort

Elegant, femstjärnigt boende på stranden i Flic en Flac. Sugar Beach heter så för att stranden är vit som raffinerad socker – det är verkligen vykortsvackert. Resortet har en kolonial elegans och förutom den fantastiska stranden finns här gott om aktiviteter för både stora och små. Samt ett flertal restauranger och barer med gott renommé.

Sugar Beach Resort, Mauritius

Tropical Attitude

Trestjärnigt hotell i boutiquestil. Tropical Attitude på öns östra kust har 58 rum, alla med havsutsikt. Men här finns också enskilda villor, som alla har privat trädgård och pool, och det är dessa vi tror att du ska bo i. Vill du verkligen vara ifred kan de servera både frukost och kvällsmat här. Hotellet tillåter inte barn så familjer göre sig icke besvär, däremot funkar det fint för dig som är på smekmånad. Här finns ett utegym, spa, möjligheten att spela boule och mycket, mycket mer.

Zilwa Attitude

Fyrstjärnigt familjeparadis på norra Mauritius. Zilwa Attitude ligger nära fiskarbyn Grand Gaube, invid en lagun och med utsikt mot fem öar i norr. Detta ganska stora resort har sex olika rumskategorier för att passa alla typer av semesterfirare – både bröllopsresenären och familjen. Det finns två pooler varav en endast tillåter vuxna badare, och hela sex olika restauranger, spa och möjligheten till många olika vattenaktiviteter.

Hyr lägenhet eller villa på Mauritius

För dig som reser med familjen eller några vänner kan det vara väl värt att hyra en lägenhet eller en villa med självhushåll. Det är ett bra sätt att hålla nere kostnaderna samtidigt som ni ändå får en femstjärnig upplevelse av paradisön Mauritius. Vi samarbetar med Horizon Holidays och kan erbjuda ett flertal olika boenden som alla ligger nära stranden och havet. De flesta har givetvis havsutsikt och många har privata pooler. I hyran ingår städning och vill ni köpa till matleveranser och annat extra är det också möjligt. Kontakta oss för att få veta mer eller boka ert drömboende!