Mauritius sol och bad året om - Afrikakompaniet

Om du är ute efter relax på stranden, mängder med olika vattenaktiviteter, cocktails i solnedgången och fantastisk mat är Mauritius din drömdestination. Den tropiska paradisön passar dig som ska på smekmånad lika bra som dig som gillar golf eller vill åka på solsemester med hela familjen. Dessutom är det skillnad mellan de olika kustregionerna, så det finns mycket att upptäcka. Antingen är du självständig och hyr en bil för att upptäcka ön på egen hand – eller så bokar du ett par olika resorts för att få ut det mesta av din tid på Mauritius.

Vi rekommenderar varmt att du bokar en vistelse på Mauritius som en avkopplande avslutning på din häftiga safariupplevelse.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Mauritius har ett milt, tropiskt klimat och det går bra att åka dit året om – lite beroende på vilket slags väderlek du önskar dig. Varmast och fuktigast är det under sommarmånaderna december till februari, och då är det också störst chans för regn. Regnet är som det brukar i tropiken, intensivt men kort. Så det är inget som kommer att förstöra din semester utan solen är framme för det mesta ändå. Vintertid, mellan maj och oktober ungefär, är vädret mildare och det brukar blåsa en ostlig eller sydostlig vind över ön. Detta är särskilt bra för dig som gillar vindsurfing. I augusti blir det som kallast, cirka 20 grader. Vattnet håller en temperatur på 23-25 grader på vintern och 27-28 grader på sommaren.