Sabi Sands, Kruger & Beach lodge

Dag 1

Landa på Johannesburg flygplats tidigt på morgonen och hämta upp hyrbilen. Kör i drygt 5-6 timmar till kända privatreservatet Sabi Sands i Krugerområdet. När ni kommer fram får ni något lätt att äta och därefter är det dags för första game driven. När det är dags för solnedgång korkar guiden upp den dryck du valt som sundowner. Efter mörkrets inbrott letar ni efter mer nattaktiva djur med hjälp av lampa. Väl tillbaka på lodgen äter du en god middag och kommer tidigt i säng.

rhino noshörning Krugerparken safari

Dag 2

Dags att kliva upp riktigt tidigt för dagens första game drive. Lite kaffe eller te på lodgen, sedan kliver du upp i den fyrhjulsdrivna gamebilen för att spana efter Big 5 – lejon, leopard, bufflar, noshörning och elefant. Du lär inte bli besviken. Efter morgonens game drive är det dags för en ordentlig frukost på lodgen. Därefter kan du välja mellan att hänga vid poolen, slumra lite eller läsa i en god bok. På eftermiddagen är det dags för game drive igen. Nu ska ni förhoppningsvis se något av det ni har missat hittills.

Dag 3-4

Upp tidigt än en gång men efter morgonens game drive och frukosten är det dags att ge sig av mot nästa safariställe. Bilturen tar tre timmar och den goda lunchen på er lodge i södra Krugerområdet är välkommen. Snart dags för en ny game drive – denna gång i helt andra miljöer!

Här stannar du två nätter och schemat är ungefär likadant som på det förra boendet – game drive i gryningen och skymningen och däremellan mat och vila. Under hela tiden häpnas du av vackra vyer, generösa och välkomnande människor och ett häpnadsväckande djurliv.

safari i Sydafrika

Dag 5

Efter morgonens game drive är det återigen dags att ge sig av, nu mot kusten i KwaZulu-Natal. Du ska köra igenom Swaziland, ett vackert landskap och en bilfärd på 4-5 timmar. Framme vid upphämtningsplatsen lämnar du din bil och blir upphämtad av en bil med fyrhjulsdrift som klarar att köra i sanddyner.

På din beach lodge har de sparat en god lunch till er och du njuter av fantastiska råvaror och tropisk värme. Välj mellan att ta ett dopp i poolen eller att gå och lägga dig på någon av de sköna solbäddarna vid stranden. I skymningen är ni inbokade på en biltur till den närliggande Lake Sibhayi, där ni avnjuter sundowners och tittar på flodhästarna. Därefter serveras en delikat middag.

Dag 6-7

Njut av lata dagar på lodgen. Välj mellan aktiviteter som snorkling, fiske, dykning och havsutflykter där du kan bada med delfiner (kostnader kan tillkomma) eller häng vid poolen och havet och bara ta det lugnt. Det är din semester, du bestämmer.

Dag 8

Dags att lämna din beach lodge och hyrbil på flygplatsen i Durban. Antingen åker du vidare mot till exempel Kapstaden eller så är det dags att vända hemåt igen.

Kostnad:


Från cirka SEK 12 500 per person i dubbelrum, inkl hyrbil. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.