Rovos Rail – som i gamla tider

Någon gång ska man väl unna sig lite lyx

Rovos Rail är just genuin lyx, i ordets mest positiva bemärkelse. Rovos Rail är känt som världens lyxigaste tåg - en njutning man minns för resten av livet. Det finns många rutter att välja mellan genom Afrikas fantastiska natur.

Vi på Svenska Afrikakompaniet är stolta över att Rovos Rail utsett oss till bokningsagent för den svenska och skandinaviska marknaden.

rovos-vy

Atmosfären är från förra seklets början. Tåget består av gamla antika vagnar och lok som byggts om för att passa även den moderna människans krav. Ombord på Rovos Rail är allt gjort med tanke på att få passagerarna att sakta ned från vardagens stress. Tempot är medvetet långsamt, man ska ges tid att låta själen resa, inte bara kroppen.

vicfalls

Det är naturligtvis gourmetmat som serveras ombord. All mat och dryck är inkluderad i priset, även champagnen som bäst avnjuts i utsiktsvagnen längst bak. Dessutom är alla utflykter som görs i samband med stoppen inkluderade.

Med Rovos Rail kan man resa exempelvis mellan Kapstaden och Pretoria, eller längre upp i Afrika som till Victoriafallen (bilden) och ända upp till Indiska Oceanens kust i Tanzania. En annan sträckning går upp till Namiböknen, världens äldsta öken, via Atlantkusten och nationalparken Etosha i det vidsträckta, tomma och sagolikt vackra Namibia.

services-3

rovospretoria

rovos-rail-couple-dinner-590

trainInside

Rovos-Rail-4

Eftersom tidtabeller och rutter är ett omfattande material som ofta ändras ber vi våra kunder att kontakta oss med ett email eller ett telefonsamtal till 08-50004409 för sådan information. En fingervisning om pris är att tre dygns resa mellan Kapstaden och Pretoria kostar från cirka 11000 kronor per person, medan Pretoria till Victoriafallen kostar från 12500 kronor.