Sabi Sands

elefantivatten

Sabi Sands är ett av Sydafrikas mest kända privata viltreservat. Det gränsar till den stora Krugerparken och delar djurlivet med Kruger, eftersom stängslet mellan reservaten revs för några år sedan.

De privata parkerna har dock en fördel framför Kruger - man rör sig friare och är inte bunden till att hålla sig på vägarna. Med hjälp av guide och spårare får man i Sabi Sands ge sig ut i terrängen och spåra viltet. Att nattetid fara ut med jeep och handhållen lampa för att i buskagen spåra en leopard på jakt är en magisk upplevelse man minns hela livet.

Vi samarbetar med två berömda safarilodger i Sabi Sands: Elephant Plains och Notten's Bush Camp). Elephant Plains är budgetalternativet medan Notten's är lite lyxigare. Båda är mycket prisvärda och presenteras här nedan.

Leopard-facing-on-log

Notten's Bush Camp

Notten's är för dem som vill uppleva något mycket speciellt och exklusivt. Notten's tar bara emot 10 gäster samtidigt, vilket garanterar personlig service av värdfamiljen Notten, som drivit campen sedan 1964. Deras gäster brukar återvända gång på gång.

Varje svit är individuellt och elegant designad. Ingen elektricitet används. Den genuina afrikanska atmosfären får man med levande ljus och fotogenlampor.

 

campcollage

Lodgens egna guider tar er ut i vildmarken med öppna terrängfordon. Här finns förstås alla "big five". Den som vill kan dessutom följa med på fotvandring med beväpnade rangers. Slappna sedan av vid poolen, låt massösen mjuka upp spända muskler och avsluta kvällen med afrikanska specialiteter från det femstjärniga köket. 

gepard

rhino

Elephant Plains

Vid stranden av Manyeletifloden ligger Elephant Plains, den camp vi använder oss av i Sabi Sands. Elephant Plains tar inte emot fler än 22 gäster samtidigt, vilket garanterar en familjär atmosfär där alla kan få ett personligt bemötande. En normal dag börjar med en tidig tur med öppen jeep för att se djuren i gryningen, den tid då de är lättast att se. 

manyeleti01

Tillbaka för frukost och sedan en vandringstur för att upptäcka naturens mer småskaliga underverk. På eftermiddagen ännu en "game drive" då man även stannar på ett väl valt ställe för en drink i solnedgången. Sedan fortsätter turen i mörkret, då spåraren längst fram i bilen med sin spotlight letar upp de djur som rör sig nattetid - ofta helt andra djur än de man ser på dagen.

leoface

image67

cheetah2

Elephant Plains har mycket attraktiva priser, se prislistan nedan.

 

Priset inkluderar alla måltider och två "game drives" per dag. Transport till Sabi Sands kan ske med egen bil eller så ordnar vi transport från Johannesburg. Pris på transport vid förfrågan

Här kan du se priser för våra safari i Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Krugerparken.