Madikwe Game Reserve

ellie2

Madikwe Game Reserve är ett berömt och mycket välskött viltreservat nära gränsen till Botswana. Här finns alla "big five": elefant, leopard, buffel, noshörning och lejon. Och dessutom massor av andra djur. Ofta kommer djuren ända fram till vattenhålet vid lodgen. Reservatet är också ett eldorado för fågelintresserade, se den imponerande listan på fågelarter här nedan..

Madikwe är fritt från malaria, alltså ett alternativ för dem som av någon anledning inte vill ta malariaprofylax eller som reser med barn. Man bör inte ta barn under fem års ålder till malariaområden.

Till Madikwe reser man på mindre än fyra timmar med bil från Johannesburg. Vi ordnar transport för dem som inte vill köra själv. Det går även direktflyg varje dag.

Vi samarbetar med flera safarilodger i Madikwe, bland andra Bush House och det enklare Mosetlha Bush Camp:

Bush House

Detta är en av de första gårdarna som etablerades i Madikwe och ligger i de västra delarna av reservatet. Det är en charmig byggnad med mycket historia och fokus ligger Läs mer...

Mosetlha Bush Camp

Ett helt unikt safarialternativ i Madikwe för dig som önskar en genuin och naturnära safariupplevelse där din påverkan på naturen blir så liten som möjligt. Max 16 gäster vistat på Läs mer...