Addo Elephant Park

riverbendext

Familjevänligt bland elefanterna i Östra Kap.

River Bend är en privat safarilodge inne i Addo National Park. Den är graderad till 5 stjärnor. Här finns bara 8 rum samt en villa för maximalt 6 personer. I restaurangen bjuds en gastronomisk upplevelse av högsta klass.

På 1820-talet när vita farmare drog inåt landet för att bosätta sig vimlade det, till farmarnas förtret, av elefanter i markerna. Elefanterna jagades och målet var länge att utrota dem.

collage1

Det gick så långt så man i början av 1900-talet anlitade en professionell jägare för att uppnå målet. Detta förorsakade dock allmänna protester och till slut, 1931, bildades Addo Elephant Park, med endast 11 kvarvarande elefanter.

Nu finns här runt 450 elefanter och på grund av att farmare under lång tid matade dem med rester från citrusodlingar är dom idag helt oagressiva. Man kan alltså stå mitt ibland elefanterna, utan att dom bryr sig.

Det finns här dessutom alla andra ”big five” och en rad olika antiloper, zebror, fåglar med mera vilt.

gourmet

safari

Familjer med barn i alla åldrar är hjärligt välkomna. Det finns all möjlig utrustning för barn som lekrum, barnsängar, höga stolar, sandlåda och barnvakt. Och på restaurangen finns en barnmeny.

River Bend Lodge har 4 safarifordon och man kan därmed tillgodose varje familjs önskemål och behov.

collageint

Kontakta oss för aktuella priser.

Här kan du se priser för våra safari i Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Östra Kap.