Kariega Game Reserve

Kariega är ett 10000 hektar stort viltreservat 80 minuters bilresa från Port Elizabeth, nära badorten Kenton on Sea i ett bedövande vackert landskap ovanför en floddal. Här finns från och med juli 2004 alla '"Big Five" : lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard. Dessutom finns bland annat flodhäst, zebra, giraff, många olika arter av antiloper och massor av fåglar.

Man kan ta del i ett stort antal aktiviteter utöver turerna i öppna fordon för att spåra upp och studera de vilda djuren: Här finns vandringsleder, fiske, ridning, kanotpaddling på floden, mountainbiking, flodturer i skymningen. Bada i floden eller poolen, eller i havet - stranden ligger bara 15 minuters bilresa bort.

riverlodgeBo i hus med 1, 2, 3 eller 4 sovrum, badrum, fullt utrustat kök och uteterass. En del av husen har till och med egen pool. Det finns också en lodge med 10 afrikainspirerade lyxuösa sviter.

Eftersom det finns så mycket att göra i och omkring Kariega Game Reserve kan man stanna alltemellan 2 och 5 nätter. För att få den bästa uppleveslen rekommenderas dock minst 2 nätter.

 

canoekariegacollage

Ett typiskt besök i Kariega:

Ankomsttid är 12.30. Efter lunch tar man det lugnt ett par timmar och bara njuter av utsikt och atmosfären från ert boende.

Vid klockan fyra blir ni så hämtade av er guide och tagna i en jeep ut på en kvällssafari. På Kariega finns massor med fåglar och vilda djur och ni kan komma att se lejon, elefant, flodhäst, noshörning, giraff zebror och en rad andra antiloper.

Ni stannar för en drink i solnedgången någonstans i vildmarken och återvänder sedan till lodgen och kan slappna av framför stockvedsbrasan före middagen

Upp i gryningen och avfärd vid 06.30 för en kombinerad jeep och flodtur nedför den slingrande Kariega River.

Vid 09.30 återvänder ni till lodgen för en sen frukost. Mellan frukost och lunch kan ni ta det lugnt eller välja mellan någon av de andra aktiviteterna.

-Vandring med eller utan guide

-Spåra vilt på mountain bike eller till häst

-Paddla kanot på floden

-Flugfiske

-Besök de paradisiska stränderna vid Kenton on Sea.

Efter lunch är det åter dags att spåra vilt i jeepen, därefter middag.

Utcheckning kl 10.00 sista dagen.

Här kan du se priser för våra safari i Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Östra Kap.