Schotia Game Reserve

schotiauggla

schotiahippo

Schotia är Kapprovinsens äldsta privata viltreservat och gränsar till Addo Elephant Park. Det har ägts och skötts om av samma familj sedan 1833. Här finns ungefär 2000 djur och över 40 arter.1982 påbörjades den inplanteringsprocess av djurarter som kommer att fortsätta tills reservatet rymmer alla de arter som passar in det klimat och den natur som råder.

Målsättningen är att ge besökarna en upplevelse av hur Afrika såg ut före mänskighetens ankomst. Här skall människan passa in i naturen och djuren skall leva ett naturligt liv utan inblandning av människan.

schotiagiraff

Här finns en mängd olika antiloper, flodhästar, lejon, noshörningar, strutsar, apor, aardwolf, aardvark, gnu, giraff m.m Ihop med Addo Elephant Park erbjuds även alla ”big five”. (lejon, elefant, noshörning, buffel, leopard) Övernattning sker i små runda hus mitt i vildmarken. Husen består av sovrum med dubbelsäng och öppen spis med dörr ut på privat veranda, badrum med dubbelbad, handfat, toalett och dusch. För att ge en så urspunglig upplevelse som möjligt utan att tulla på bevämlighet finns ingen elektricitet, i stället tänds fotogenlampor i skymningen.Ett av husen har två dubbelsängar och en våningssäng och kan härbergera en familj.

landyelephantL

Vi har flera olika alternativ för safari i Schotia Game Reserve, med eller utan utflykter in i närbelägna Addo Elephant Park.

Här kan du se priser för våra safari i Sydafrika

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Östra Kap.