Garden Route - Afrikakompaniet

Garden Route

Den vackra vägsträckan Garden Route börjar strax väster om Mossel Bay och fortsätter upp längs med kusten. Beroende på vem du frågar slutar den i Plettenberg, Storms River eller kanske till och med Port Elizabeth. Oavsett vilket är det en fin väg att köra och här finns många guldkorn att upptäcka längs med resan.

Garden Route upplevs bäst med egen hyrbil. Vi rekommenderar att stanna till flera dagar på de olika stoppen, annars blir det för många timmar i bilen. Och beroende på intresseområde kan det vara olika delar som lockar. Surfing i Jeffreys Bay, mysiga skogspromenader i Wilderness, strandliv i Knysna eller naturupplevelser i häftiga Tsitsikamma National Park. Självklart kan du avsluta (eller inleda) din Garden Route-vistelse med en safari i någon av de privata reservaten inte långt ifrån Port Elizabeth.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Garden Route är vackert året om – temperaturen blir sällan lägre än 18 grader. Varmast är det mellan november och april, och mest turister – både inhemska och internationella – vid jul. Högsäsong infaller mellan december och februari – då kommer alla djuren fram för
att dricka vid vattenhålen. Så du som är sugen på safari vid Garden Route eller Östra Kap bör planera din resa då. Är du sugen på strandhäng är det minst folk och förmånligast priser från februari till april. Valsäsong infaller mellan juli och november, och
då är det möjligt att se valar från land. Eftersom Garden Route är kustnära kan det regna i princip när som helst, speciellt under vintermånaderna juni och juli.

Head over Hills

Ett femstjärnigt, prisbelönat boende med oslagbar utsikt över Knysna Heads, Indiska oceanen och Knysnas världsberömda lagun. Det är ett svenskägt, litet men exklusivt boende med åtta rum och en vinkällare i världsklass. Det finns flera förmånliga golfpaket att utnyttja om ni inte åker när det är högsäsong – kontakta oss för mer information.

African Breeze

Ett charmigt och prisvärt litet guest house på Leisure Isle mitt i Knysnalagunen. Härifrån har du nära till badvänliga stränder och alla utflykter som Knysna kan erbjuda, men kan också välja att bara slappa vid poolen. Rummen har egna ingångar och utsikt över trädgård och pool, och det finns cyklar att låna för den som vill upptäcka området.

Cinnamon Guest House

Ett femstjärnigt boende i Wilderness, nedanför Outeniquadalen och bara 400 meter från Wilderness Beach. Cinnamon Boutique Guest House ligger mitt emellan Knysna och Mossel Bay och har 13 fint inredda sviter, alla med balkong och utsikt antingen över bergen eller trädgården och poolen. Den täta skogen runtomkring ger skydd från den annars ihärdiga vinden på Garden Route.

Det här är ett litet urval av boendena vi kan erbjuda längs med Garden Route. Det finns många fler, både orter och guest houses. Kontakta oss och berätta om dina önskemål så hittar vi något som passar just dig.

Kombinera Garden Route med safari

Det finns flera olika riktigt bra safarimöjligheter längs med Garden route. Vid Östra Kap, i närheten av Port Elizabeth, ligger nationalparken Addo Elephant National Park och i närheten av den finns det ett flertal riktigt bra safarilodger. Mer om de olika reservaten på sidan om safari i Östra Kap.

Inte särskilt långt från Mossel Bay ligger dessutom Gondwana Private Game Reserve. Förutom en superfin lodge har de enskilda villor för er som reser med familj och/eller vänner. För den äventyrlige har de precis lanserat en tre dagars walking safari. Så du har gott om saker att välja mellan om du vill utnyttja det bästa av Garden Route.

Elefant, safari Sydafrika, Östra Kap

Några höjdpunkter på Garden Route

Längs med Garden Route finns det mycket att upptäcka. Förutom populäraste orten Knysna finns flertalet smultronställen.

Storms River

Storms River Bridge, Tsitsikamma

I nationalparken Tsitsikamma, ett måste för alla naturälskare och äventyrssjälar, finns dessa vackra hängande broar över Storms River. Här är det möjligt att bada, åka ribbåt, paddla kajak eller bara utforska den häftiga naturen.

Featherbed Nature Reserve

Lägg en halvdag på att besöka detta fina naturreservat nära Knysna. Först en färjetur på lagunen, därefter en biltur upp till reservatet och en guidad vandring på 2,2 kilometer genom parken. Vandringen passar alla, både stora och små. Det hela avslutas med en buffélunch utomhus, innan det är dags att åka tillbaka.

Monkeyland

Monkeyland nära Plettenberg Bay har 11 olika sorters apor, sammanlagt fler än 700 djur som vandrar fritt på området. Går du på en Monkey safari har du möjlighet att gå över den stora hängbron och se och lära dig mer om dessa fantastiska djur.