Saadani – vid kusten

saadani-beach

Beläget i centrum av den historiska triangeln Bagamoyo, Pangani och Zanzibar omfattar Saadani National Park 1100 km2. Det är det enda viltreservatet i Tanzania som gränsar till havet.

Klimatet är varmt och fuktigt. Det erbjuder en unik kombination av flora och fauna från både havet och fastlandet i en kulturellt fascinerande miljö. Omkring 30 arter av större däggdjur finns liksom många reptiler och fåglar. Förutom många fiskarter förekommer gröna havssköldpaddor, knölvalar (nyangumi) och delfiner (pomboo) i havet utanför.

Saadani-terrace-view

Den nuvarande nationalparken skapades 2005 och omfattar ett välbevarat ekosystem, inkluderande det tidigare Saadanireservatet, fd Mkwajaranchen, Wamifloden samt Zaraningeskogen.

Många byar finns runt parkens gränser. År 1969, när Saadani Game Reserve officiellt skapades var Saadani byäldste med i samrådet och förlusten av odlad mark kompenserades.

Innan Zaraningeskogen ingick i nationalparken förvaltades den av Världsnaturfonden (WWF), vars mål var att bevara den extremt höga botaniska mångfalden i en av de sista kustnära regnskogar som finns kvar i Tanzania.

Mkwajaområdet minner om en stor boskapsranch som drevs från 1952 till 2000. Många dammar och hagar vittnar om ranchens tidigare existens.

Arter som finns i Saadani är giraff, buffel, elefant, lejon, leopard, sobel antilop, eland, koantilop, gnu, zebra, vattenbock, reedbuck, större kudu, vårtsvin, hyena, mungo, sibet, serval, babian, svart och vit colobus, krokodil, flodhäst, tre arter av duiker samt ett stort utbud av fågelliv.

saadani-beach-strollers

saadani-bar

 

Delfiner ses ibland till havs och valar passerar genom Zanzibarkanalen.

Saadani domineras av akacia och kustnära snår. Det inkluderar också ett stort område med mangroveträsk längs kusten i norr från Wamifloden. Där finns flera arter av palmer, inklusive den mystiska "walking palm", som egentligen inte är en palm alls!

A Tent With A View började besöka Saadani i början av 1990 med mobila campingresor.

1995 etablerades det första lilla tältlägret i Saadani. Vid denna tid led reservatet av svår tjuvjakt. Med turister till området, samt med upptrappad anti-tjuvjaktverksamhet, lyckades man markant minska tjuvjakten.

När det blev klart att Saadani skulle bli uppgraderat till nationalpark beslutades en uppgradering av verksamheten och ett nytt exklusiv läger, A Tent with a View Safari Lodge, anlades vid kusten i Mkwajaregionen. Det invigdes i augusti 2003.

Med över 20 års erfarenhet av turistverksamhet i parken, är det allmänt erkänt att A Tent with A View erbjuder oöverträffad kunskap om Saadani.

Vi kan också erbjuda kombinationspaket Saadani, Selous och Zanzibar eller bara Saadani och Zanzibar. 

saadani-b-2-exterior

saadani-bed

saadani-double

Här kan du se priser för våra safari i Tanzania

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Övriga parker.