Ikoma Bush Camp

ikomaflodhästar

En charmig och välskött camp med 35 tält under stora stråtak, omgivna av acaciaträd. Ikoma Bush Camp ligger strax utanför Serengetis Ikoma port i nordväst. 
Tälten ligger placerade i en halvcirkel kring restaurangen som är öppen på sidorna, det är också här man samlas på kvällarna för en drink kring lägerelden.
Tälten är rymliga och trevligt inredda med egen veranda och egna badrum. 
Som på alla lodger i Tanzania finns här inga staket, det är också orsaken till att det inte finns en swimmingpool, eftersom pooler drar till sig vilda djur.

ikomanatt

Ikoma ligger vid den s.k “Västra korridoren” i Serengeti, och under migrationsperioden kan man följa hur krokodilerna lurar i Kirawira- och Grumetifloden för att attackera gnuhjordarna som försöker ta sig över vattnet.

Eftersom Ikoma Bush camp ligger utanför Serengetis gränser får de organisera safari till fots, samt nattsafari. Båda aktiviteter som inte får ordnas inne i nationalparken.

ikomaext

Det finns inga staket runt Serengeti, så man har lika bra chans att se djuren här som inne i parken.
För er som är intresserade ordnas en 2-timmars safari till fots med campens egen guide (kostar 20 USD per person), vanligen 06-08 på morgonen eller 16-18 på eftermiddagen.
Efter middagen kl 21-23 kan man också följa med lodgens guide på en nattsafari (kostar 30 USD per person).

Pris per person och natt med helpension (utan drycker) baserat på 2 personer per tält  2015 och 2016: USD187-217. Priserna ändras 6 gånger per år beroende på säsong. Barn 0-3 år bor gratis, barn 4-12 år betalar 50% om de delar tält med 2 vuxna

ikomarestaurang

Här kan du se priser för våra safari i Tanzania

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Serengeti.