Manta Resort

manta-dyk

Manta Resort är en svenskägd resort med 20 bungalower och villor på ön Pemba som hör till Zanzibar.

Pemba är mindre turistiskt och mer orört än den större och mer kända ön Zanzibar (som egentligen heter Unguja), på Manta Resort är man mitt i naturen och träffar sällan annat än ett fåtal lokala fiskare på stranden.

Stor vikt har lagts på naturligt boende, och lokal arbetskraft från grannbyn har tränats upp.

manta-dyk3

Personalen är mycket trevlig och man möts alltid av ett leende här. Man får sin egen “hjälpare” (vanligen en av servitörerna) som ansvarar för att man trivs, och man känner sig mycket väl omhändertagen. 
På kvällarna kommer galagos (kallas också bushbabys eller nattapa) fram ur skogen. Mycket lugnt och naturvänligt boende.

Den vita stranden verkar oändligt lång, och det finns också en stor swimmingpool med underbar utsikt. 

manta-par

Manta Resort är en "all inclusive resort" och alla måltider och drycker (!) är inkluderade i priset. Restaurangen är mycket bra, kockarna har en bra och intressant variation på maten och allt bröd är hembakat.

Ett SPA med en gratis behandling per gäst och dag, samt gratis internet finns också på området.

För er som är mer aktiva eller vill lära er något nytt har Manta Resort ett eget PADI Dykcenter "Oxygene Pemba". 
Rekommenderas både för erfarna dykare och er som vill lära er dyka. Pemba och Zanzibar räknas som en av de bästa dyksites som finns.  

manta-sandrevel

PADI dykcertifikat “Open Water Diver”  kostar 400 euro och man kan göra teoridelen via internet innan resan.  Alla andra dykkurser kan också göras på "Oxygene Pemba".

Manta Resort är en av våra absoluta favoriter, både för er som vill ha totalt lugn och ro och koppla av, och för er som vill dyka!

Alla måltider (frukost, lunch, middag) , alla drycker (också alkohol) , paddling med kajaker  plus en spa-behandling per dag ingår i priset, verkligen mycket prisvärt!

Välj mellan seaview villa och garden rooms.

poolarea

manta-rum

Här kan du se priser för våra hotell på Zanzibar

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Zanzibar.