Swahili House

Bland trånga gränder, mitt i Stone Towns myller ligger en riktig pärla: Swahili House. Det är en gammal byggnad i fem plan med branta trappor och högt i tak som en gång i tiden var hem åt en sultan. Alla 22 rum är smakfullt och charmigt inredda, ”Swahili style”, utrustade med himmelssängar, myggnät, luftkonditionering och takfläkt. 

På taket kan man slappna av vid jacuzzin, ta en drink i baren eller njuta av maten på en av Stone Towns bästa restauranger. Menyn består av en blandning av lokala och internationella rätter.

swahilidrinks

Inom gångavstånd finns den livliga marknaden, små butiker, restauranger och andra intressanta platser. Hotellet kan ordna med professionella guider som hjälpa till att upptäcka Stone Town för att få ut maximalt av besöket. Det finns hundratals små gator och gränder.
The Swahili House byggdes av en indisk handelsman på 1800-talet. Därefter var huset hem åt de många sultaner som styrde innan det blev hotell i 2008. Det mesta i byggnaden har återställts till sitt ursprungliga skick, vilket gör vistelsen på The Swahili House en verklig Zanzibarupplevelse.

swahili-roof

Rummen är uppdelade i två priskategorier, priset är per person och natt och inkluderar en mycket god frukost.

swahili-entrance

swahilidessert

swahili-bed

Här kan du se priser för våra hotell på Zanzibar

Priserna är inte garanterade och kan när som helst ändras.

Posted in Zanzibar.