5 saker du måste göra i Kapstaden - Afrikakompaniet
Därför kostar det inget extra att boka med oss
August 19, 2019
bra bilder på safari
Så tar du bra bilder på safari
September 6, 2019
Show all

5 saker du måste göra i Kapstaden

Kapstaden och Kaphalvön är Sydafrikas mest populära resmål, och det med rätta. Det finns väldigt mycket att se så för att förenkla listar jag 5 saker du MÅSTE göra i Kapstaden.

5 saker du måste göra i Kapstaden

1. Ta en selfie i solnedgången på Lions Head. 

Klart du ska se Taffelberget och utsikten därifrån men du har inte turistat i Kapstaden förrän du sett solnedgången ifrån Lion’s Head. Sara Arnald på resebloggen och -podden Tur & Retur (och som tagit många av bilderna på denna sajt) beskriver hur du tar dig upp och vad du behöver tänka på.

5 saker du måste göra i Kapstaden

2. Boka en rundtur i Kapstaden

Oavsett om du vill åka vanlig hop on-hop off turistbuss eller göra en kvällstur med guide bör du se och upptäcka hela stan och få till dig en del av stadens mångfasetterade historia. Vi erbjuder flertalet olika guidade turer som kan passa alla.

3. Hälsa på pingvinerna på Boulders Beach

Boulders Beach ligger strax söder om Simons Town en dryg timme från Kapstaden. Kör bil själv – det är det enklaste – och ta för guds skull vägen över vackra Chapman’s Peak Drive. Den är visserligen tullbelagd men det är väl värt några kronor extra att få se dessa fantastiska vyer. Att gå in på pingvinernas område kostar en peng också, men de är så söta och gulliga! Vill du hänga på andra stränder har vi listat några av våra favoriter här.

5 saker du måste göra i Kapstaden

4. Besök Zeitz MOCAA

Även du som är totalt ointresserad av modern konst kommer att få en fantastisk upplevelse på detta museum vid Waterfront. Zeitz MOCAA visar samtida konst av unga, afrikanska konstnärer men är också en helt fantastisk byggnad, en omgjord silo. Det finns gratis rundturer på ungefär 45 minuter där du får reda på mer om både konst och byggnad. Och efteråt rekommenderar jag att du äter lunch på Silo Hotels takterass längst upp på bygget (glöm inte att boka i förväg!) där du har helt otroliga vyer över Kapstaden.

5 Fönstershoppa på Watershed

När du ändå är vid Waterfront får du inte missa Watershed, en jättelik hangar med mängder med hantverk, kläder och annat som passar perfekt som souvenirer eller presenter till de därhemma. Det är lite som en designtorget fast billigare och här finns många guldkorn. Du bestämmer så klart själv om du vill köpa med dig något eller bara titta!

Det där var 5 saker du måste göra i Kapstaden. Sedan finns det femtielva saker till som du BÖR göra i Kapstaden. Kolla här och här så får du lite fler tips!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.