Victoria falls Afrikas största vattenfall - Afrikakompaniet

Victoriafallen – Afrikas största vattenfall

En höjdpunkt på vilken afrikaresa som helst – Viktoriafallen är ett måste! Detta oavsett om du kommer att åka vidare till Namibia, Botswana eller om du kommit hit med hjälp av lyxiga Rovos Rail. Viktoriafallen är en del av många av våra resplaner.

Fallen ligger på Zambezifloden, på gränsen mellan Zambia och Zimbabwe. Men då fallen också ligger nära Namibia och Botswana är det inte ovanligt att kombinera en vistelse vid Viktoriafallen med en safari i Okavangodeltat eller på Chobefloden. Även i Zambia och Zimbabwe finns fullgoda safariupplevelser som vi varmt kan rekommendera. Tillbringa åtminstone tre nätter i området – då hinner du både uppleva fallen och alla aktiviteter som kan göras häromkring.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Bästa tiden att besöka de spektakulära fallen är mellan februari och maj, direkt efter sommarregnperioden. Då är det som mest vatten och Viktoriafallen gör skäl för sitt namn, “The Smoke That Thunders”. Tänk på att fallen, som är dubbelt så höga som Niagara Falls i Nordamerika, låter väldigt mycket – ljudet från det dundrande vattefallet hörs på flera kilometer. Problemet med Viktoriafallen är att bäst tid att se mycket vatten tyvärr inte sammanfaller med den bästa tiden att se djur på safari i till exempel Okavangodeltat. Planera då hellre att åka dit någon gång mellan juni och augusti. Då kommer du att se mängder med vilt, dagarna är varma och nätterna svala, det regnar nästan inte alls och fallen har fortfarande mängder med vatten. Oktober och november är vattennivåerna som lägst, och vädret är varmt och fuktigt. Det innebär fantastiska panoramavyer på båda sidor om Viktoriafallen men den zambiska sidan kan ha torkat helt.

Matetsi

Lyxboende med safarikänsla. Här kan du kombinera riktigt högklassigt boende med safari och Victoria Falls – men utan stöket som finns i Victoria Falls town. Familjeägda Matetsi har 18 luxuösa sviter varav två familjerum, alla med utsikt över Zambezifloden samt egen pool och utsiktsplats. Här finns också en villa med fyra rum för er som reser i grupp  – ni får egen safaribil, egen kock, butler, guide och spårare.

Matetsi Victoria Falls Viktoriafallen

The Elephant Camp

Ett femstjärnigt, ekovänligt tältläger på en höjd, med utsikt över Zambezi gorge.  The Elephant Camp satsar på viltvård och har ett fosterhem för föräldralösa och sjuka elefanter. Ett besök på The Elephant Orphanage and Sanctuary är gratis om du bor här. Tälten är lyxiga med luftkonditionering, uteplatser med egen pool och makalösa utsikter.

Old Drift Lodge

Kombinera safari och Victoria Falls. Old Drift Lodge har en anrik historia och ligger norr om Victoria Falls Town, i Zambezi National Park. Ni blir hämtade hit i fina båtar. Här finns tio dubbelrum och fyra familjerum, alla med egen veranda där det finns privat pool, badkar samt givetvis solstolar. Men stanna inte bara på rummet – här ingår två safariturer om dagen och givetvis guidade turer av Viktoriafallen.

Chundu Island

Bo på en egen ö och njut av det vilda djur- och fågellivet. Njut av härliga solnedgångar och utsikter på detta unika boende. Här kan du kryssa eller paddla kanot på floden, åka på safariturer och mycket mer därtill. Här finns åtta sviter, varav två familjesviter. Alla har utsikt över Zambezifloden, egen veranda och utedusch.

Chundu Island

Gorges Lodge

Fantastiska utsikter över Batoka Gorge och Zambia. Gorges Lodge ligger bara 10 kilometer från Victoria Falls och har tio separata stugor med utsikt över Batoka Gorge, Zambezifloden och in i Zambia. Två av dessa är bröllopssviter, och fyra av dem går att konvertera till familjerum. Det här är ingen safarilodge men i priset ingår givetvis en guidad tur av fallen.

Gorges Victoria Falls Viktoriafallen

Safari på Chobefloden

Välj mellan femstjärniga Zambezi Queen eller fyrstjärniga Chobe Princess och gör en safari utöver det vanliga. Färjorna har seglatser som pågår två eller tre nätter (i undantagsfall kan du få bo fyra nätter på Zambezi Queen) längs med floden och Chobe National Park. Zambezi Queen är den större båten med plats för 28-30 gäster och seglar inte lika långt. De tre Chobe-princessorna tar 8-10 gäster. Transfer från Victoria Falls till Kasane tillkommer.

Chobe Princess Victoria Falls, Viktoriafallen

Det här är enbart ett urval av de boenden som vi samarbetar med vid Viktoriafallen. Kontakta oss för att berätta mer om era önskemål och budget, så ska vi hjälpa dig att förverkliga din dröm om Afrika.