Safari och sanddyner – 7 dagar i Namibia

Dag 1

Din guide möter upp tidigt på morgonen där du bor i Windhoek. Ni reser norrut och stannar till vid småstäder längs med rutten. I Okahandja finns Namibias största marknad för träsniderier – ett av de bästa ställena att köpa souvenirer på i hela landet. Efter några stopp till kommer ni till Onguma Game Reserve på Etoshas östra sida. Det här reservatet är stort och har ett variationsrikt djurliv – gott om olika antiloper samt rovdjur som lejon, leopard och gepard. Här finns också fler än 300 fågelarter. Hinns det med gör ni en game drive inne i Etosha, annars åker ni till boendet för att övernatta.

Etosha Namibia

Dag 2

Ni åker iväg tidigt för att hinna med att se så mycket djur som möjligt. De tidiga morgontimmarna, innan det blir varmt, är extra bra safaritid då djuren är mer aktiva. Nationalparken Etosha är en av de största i Afrika och utgörs av både öken, savann och skog. Den mest kända delen av parken är Etosha Pan, en jättelik grund försänkning i marken. Här finns flera utrotningshotade djurarter, bland dem den svarta noshörningen. Ni kommer att passera flera vattenhål samt Etosha Pan under dagens safaritur. Efter en god lunch och kanske en liten stund vid poolen fortsätter ni safarituren mot Okaukuejo, där det finns olika typer av boende. Här blir det middag och övernattning.

Dag 3

Från Etosha är det nu dags att åka mot kusten och Swakopmund. På vägen passerar ni Spitzkoppe, ett berg som gäckar många klättrare. Det finns en hel del grottmålningar och ädelstenar i området.

Swakopmund är en härlig strandstad med mängder av tysk kolonial arkitektur. Swakopmund är Namibias främsta semesterresmål. Det behagliga klimatet och de fina stränderna lockar surfare, fiskare och badsugna från hela södra Afrika. Ni övernattar på ett gästhus i denna mysiga stad.

Dag 4

I dag har ni en heldag på er att utforska Swakopmund. Det finns bra shopping och en fin strand (men tänk på att vattnet kan vara lite kallt) samt en hantverksmarknad och några museer.

Det går också att boka en mängd aktiviteter (kostnader för dessa tillkommer) såsom fisketurer och turer in till öknen. Din guide kommer att presentera de olika valmöjligheterna samt hjälpa till att boka eventuella aktiviteter.

Dag 5

Dags att lämna havet och åka in mot öknen. Ni åker till grannstaden Walvis bay och stannar till vid lilla bosättningen Solitaire för kaffe och en bensträckare. Strax kommer ni att häpnas av den massiva, rödfärgade Namiböknen. Ni kommer fram på seneftermiddagen, lagom för ett härligt färgspel på bergen i öster. Ni äter middag på ert boende och därefter blir det tidigt i säng. I morgon väntar ökenäventyr!

Namibia, Namiböken

Dag 6

Ni börjar före soluppgången för att maximera möjligheten att få bra bilder och slippa den heta ökensolen. Efter att ha passerat Sesriem, tar ni er in mot Sossusvlei, de sista fem kilometerna till fots. Nu finns det oändliga möjligheter för dig som är fotointresserad att ta fantastiska bilder. Förmiddagen tillbringas i och omkring Sossusvlei, ni besöker också Dune 45. Lunch intas i Sesriem, och på eftermiddagen blir det en kort utflykt till Sesriem kanjon.

 

Dag 7

Dags att åka tillbaka mot Windhoek. Men först passerar ni Solitaire igen och därefter till Windhoek via Gamsberg Pass i Khomas Hochlandbergen.

Kostnad:


Från cirka 20 200 SEK per person i delat dubbelrum. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.

[gravityform id=”14″ title=”false”]