Safari i Tanzania - Upplev safari i världsklass | Afrikakompaniet

Safari & Zanzibar

Dag 1

Ditt tanzaniaäventyr inleds med att ni blir upphämtade i Arusha vid 9-tiden på morgonen. Ni blir körda av er guide i en egen bil med fyrhjulsdrift till Lake Manyara, där ni börjar spana efter vilda djur. Ni bjuds på matsäck på savannen innan det är dags att åka mot ert boende för en smaklig middag och en god natts sömn.

leopard Tarangire, safari Tanzania

Dag 2

Efter en ordentlig frukost vid boendet är det dags för avfärd mot Serengeti – men först lite safari genom djurtäta Ngorongoro, med dess stora hjordar av zebra, gnu, bufflar och antiloper. Under eftermiddagen påbörjas safarin i nationalparken Serengeti – Tanzanias mest välkända safaridestination. Efter några timmar i bilen är det skönt att komma till er lodge för en god middag och skön vila.

Dag 3

Förbered dig på en heldag i Serengeti. Det blir safariturer både morgon och eftermiddag – eller varför inte hela dagen? Vi garanterar nästan att du får se precis allt du vill se – och mycket mer därtill. Frukost, lunch och middag äter ni på er lodge, om ni inte vill köra en hel dags safaritur. Ni gör upp om detaljerna med er guide för att få den ultimata upplevelsen.

Zebra Serengeti

Dag 4

Efter frukost blir det en sista safaritur i Serengeti innan det är dags att lämna parken. På väg mot ert boende passerar ni Ngorongoro för en kortare safaritur innan ni kommer fram till ert boende.

Dag 5

Efter frukost är det dags att åka ner i kratern och en safaritur bland de väldiga elefanttjurarna som gjort denna plats till sitt hem. En häftig avslutning på en häftig safaritur. Ni kommer upp från kratern under eftermiddagen och får njuta av ännu en natt på ert boende vid Ngorongoro och dess fantastiska natur.

Dag 6

Idag blir det en flygresa mellan Arusha och slutdestinationen – Zanzibar! Flyget avgår vid lunch och du är framme på paradisön tidig eftermiddag. Här kan du njuta av strandliv och snorkling eller dykning om du kan och vill.

Dag 7-10

Njut av lata dagar på stranden och dagarna simma in i varandra. Eller så fyller du varje dag med olika aktiviteter – besök Stone Town, gå på guidad kryddtur och snorkla vid korallrevet. Det är din semester – du bestämmer!

Sista dagen packar du ihop efter frukost för att åka tillbaka – hem till Sverige eller vidare på mer safari!

Kostnad för denna resa:

Från cirka 25 000 SEK per person i delat dubbelrum. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

Börja ditt äventyr här, genom att fylla i formuläret.