Rosedene i Kapstaden - i skuggan av Taffelberget
Seychellerna öppnar för internationella turister
May 27, 2020
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
Show all

Rosedene i Kapstaden – gästvänlighet i skuggan av Taffelberget

Rosedene Kapstaden

Rosedene i Kapstaden är ett av våra mest populära fyrstjärniga boenden. Och det är inte förvånande. Hisnande utsikter, hög servicenivå och riktigt fina rum lockar många svenskar. 

Varför: Higgovale, bostadsområdet som Rosedene Guesthouse ligger i, är som en sömnig liten villaförort. Men eftersom det ligger i City Bowl, det vill säga i centrum, är det gångavstånd till det som många av oss svenskar lockas mest av i Kapstaden – Kloof Street och restaurangerna där. Också Taffelberget är bara ett stenkast bort, även om det rekommenderas att du tar bilen eller en Uber dit. Men förutom närheten till restaurangerna är gästhuset otroligt vackert och hemtrevligt, med väldigt slående vyer. Personalen är precis som själva gästhuset välkomnande och tillmötesgående.

Rosedene Guesthouse Kapstaden Cape Town

Rummen: Det finns 11 Deluxerum på Rosedene i Kapstaden, och alla håller väldigt hög klass. De är inredda i samma varma, välkomnande ljusa stil med röda detaljer. Några av dem har helt fantastiska utsikter över Taffelberget. Badrummen är otroligt komfortabla, även om du givetvis får en lektion i hur du sparar vatten när du kommer dit. Det finns också 5 så kallade Heritage Cottages, stugor för självhushåll. Alla har två sovrum, ett allrum, en altan och ett litet kök och passar särskilt familjer. En av dem har plats för fem personer.

Stilen: Inredningsstilen är som ett finare hem. Ljusa väggar, beiga tyger och trämöbler, med detaljer i klarrött. Den sammantagna känslan är välkomnande och varmt.

Poolen:  Poolen ligger uppe på en höjd över den vackra och välansade trädgården, vilket innebär att du kan hänföras av utsikten från din solstol, samtidigt som du njuter av noll insyn. Frågan är bara när du ska hinna ligga och lata dig vid poolen? Kapstaden har ju så mycket att erbjuda!

Maten: Frukosten på Rosedene är minnesvärd. Fräsch, otroligt god och de är alltid noga med att anpassa sig efter olika matpreferenser och allergier.

Allroundkänsla:  Rosedene är ett av de första gästhuset jag bott på i Kapstaden, så det är också min måttstock med vilken jag mäter alla andra boenden. Jag kan väl säga att det är ett svårslaget boende. Även om jag givetvis reser som representant för Afrikakompaniet, är det ofta lätt att bedöma hur gästerna behandlas utifrån mitt välkomnande. Vissa ställen behandlar en som en vanlig gäst, andra är noga med att visa precis alla rum och förklara hur de kan anpassa allt för dina kunder. På Rosedene fick jag en rundvisning, en lektion i hur jag skulle sälja rummen, en varm kopp te och ett trevligt snack om förutsättningarna för vårt arbete. Och andelen resenärer som är nöjda med Rosedene i Kapstaden växer så jag vet att min magkänsla är rätt. Har du väl kommit hit vill du inte lämna.

Rosedene i Kapstaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.