Rutland Lodge i Kapstaden – elegant och nära till allt - Afrikakompaniet
Sydafrika öppnar för inrikesresor
Sydafrika öppnar för inrikesresor
August 18, 2020
Afrikakompaniet för din drömresa
Därför ska du välja Afrikakompaniet för din drömresa
August 31, 2020
Show all

Rutland Lodge i Kapstaden – elegant och nära till allt

Rutland Lodge i Kapstaden

Rutland Lodge i Kapstaden är hemtrevligt, elegant och på promenadavstånd från restauranglivet på Kloof Street. Här trivs vi väldigt väl!

Varför? Det finns en mängd gästhus i området kring Gardens där Kapstadens häftigaste och trevligaste restauranger ligger. Rutland Lodge är en riktig pärla som ligger på en höjd i Oranjezicht, en kort promenad från Gardens. Från ditt rum på övervåningen har du finfin utsikt över City Bowl, och bor du på nedervåningen är det nära till den härliga poolen. Det är bara att hämta en sundowner (solnedgångsdryck) i form av ett glas vin eller kanske en gin & tonic från kylen och njuta. Din sundowner ingår givetvis i boendepriset. Utsikterna, servicen och det härliga välkomnandet är anledningarna till att vi älskar Rutland Lodge i Kapstaden.

Rummen: Elegant och afrikanskt är ledorden. Värdparet Benoit och Franziska är välresta i Afrika och det finns gott om spännande detaljer både i de allmänna utrymmen och på ditt rum. Alla fem rum har en uteplats i någon form, och givetvis finns det dusch och gratis wifi.

Rutland Lodge i Kapstaden, sovrum

Stilen: Som sagt finns här gott om afrikanska möbler och inredningsdetaljer, särskilt i vardagsrummet och matsalen. Där är tonerna murriga medan rummen är ljusa och fräscha.

Poolen: Rutland Lodge har en ordentlig pool där du kan simma längder om du vill hålla ångan uppe, eller bara ligga och sola nära vattnet. Från din solstol har du nästan samma fantastiska utsikt från rummen, men det finns ingen insyn från gatan.

Rutland Lodge i Kapstaden, poolen

Maten: Här bjuds endast frukost, men som på så många andra ställen i Kapstaden håller den fantastisk hög klass. Vill du äta gott i Kapstaden finns det många bra restauranger att välja mellan.

Allroundkänsla: Många av de gästhusen vi förordar i Kapstaden känns som hemma, fast borta. Rutland Lodge är inget undantag. Rummen är spatiösa, altanen fantastisk och nej, det är inte helt fel med en sundowner innan du ger dig av för kvällens äventyr. Absolut en av våra favoriter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.