Sportlovssafari i Tanzania

Dag 1

Familjens tanzaniaäventyr inleds med att ni blir upphämtade på Kilimanjaros internationella flygplats. Det blir ert första möte med safariguiden och chauffören som ska förgylla er sportlovsresa i Tanzania.  Ni åker till Arusha i en fyrhjulsdriven safaribil, till ert boende för natten. Där äter ni middag och får möjlighet att vila upp er efter den långa resan. I morgon börjar äventyret!

BOENDE SUPERIOR: Femstjärniga och komfortabla Gran Melia Arusha.

BOENDE STANDARD: Trevliga och bekväma Mount Meru Game Lodge.

Ett barn lutar sig fram för att prata med sin safariguide, som gärna berättar mer om de afrikanska djuren på savannen på en sportlovsresa i Tanzania
Närbild på en elefant med röd lera i ansiktet och några strån gräs framför.

Dag 2

Efter en god frukost möter safariguiden upp i receptionen och hjälper till att checka ut. 8.30 kör ni mot Tarangire National Park, där ni kommer att tillbringa dagen med att spana efter djur. Tarangire är en fantastisk safaridestination och det är lätt att se mycket djur året runt. Främst är parken känd för sina stora elefantbestånd, men här finns många lejon och leoparder.

Ni äter er medhavda matsäck ute i bushen för att maximera safarin. Efter någon timme till i parken är det dags att köra mot ert nästa boende, där ni hinner med ett dopp i poolen. Innan middagen avnjuter ni en så kallad “sundowner” med utsikt över Lake Manyara. Till middagen serveras både vin och öl.

BOENDE SUPERIOR: Maramboi Tented Lodge.

BOENDE STANDARD:  Burunge Tented Lodge,

Dag 3

I dag blir det tidig väckning för en kulturupplevelse vid sjön. Ni träffar en massaj som guidar er ner till Lake Manyara, samtidigt som han berättar om sitt nomadfolk och deras sedvänjor. På väg ner mot sjön har ni möjlighet att få se flera av de antiloper som rör sig i området.

Efter en god och mättande frukost åker ni vidare till byn Mto Wa Mbu, där representanter från alla Tanzanias 120 olika stammar sägs bo. Ni åker tuktuk med en lokal guide som berättar mer om byn och Tanzanias alla folkslag, och får möjlighet att interagera med många olika människor.

Efter denna guidade tur tar ni er till Lake Manyara för en eftermiddagssafari. Ni börjar med att äta er medhavda matsäck, därefter utforskar ni parken i jakt på trädklättrande lejon, flamingor och stora babianflockar.

På seneftermiddagen är det dags att köra mot Ngorongorokratern för en god middag och en härlig natts sömn.

BOENDE SUPERIOR: Ngorongoro Serena Lodge med hänryckande utsikt över Ngorongorokratern.

BOENDE STANDARD:  Ngorongoro Rhino Lodge där elefanterna gärna gör besök.

En babian i Lake Manyara National Park tittar närmare på sig själv. Babianer är vanliga att se i denna park, en av höjdpunkterna på denna sportlovsresa i Tanzania
Ett lejon tittar in i en safaribil, på några turister i Ngorongorokratern. Detta är verkligen något av det häftigaste man kan uppleva på sin sportlovsresa i Tanzania

Dag 4

Dags för det som vi på Afrikakompaniet tycker är höjdpunkten på er sportlovsresa i Tanzania – ett besök i Ngorongorokratern!

Efter en tidig frukost är det dags att börja färden neråt i världens största orörda vulkankrater. Ett stort antal djur- och naturfilmer har spelats in på denna plats, det är ett paradis för djuren på grund av mineralrik jord och saftigt gräs. Och det är en slående plats – kraterväggarna är 400-610 meter höga och diametern är 16-19 kilometer. Stora hjordar av zebra, gnu, bufflar och antiloper betar intill lurande lejon i detta område.

Här finns också flodhästar och ni avnjuter en kopp te eller kaffe vid deras lekplats. Ni lämnar kratern vid 11.30 och fortsätter er safari genom Ngorongoroområdet, med en stopp för att äta er medhavda lunch vid Nabi Hill. Här äntrar ni så äntligen mytomspunna Serengeti, med chans att se fler djur på den vidsträckta savannen. Ni tar er långsamt till ert boende för natten där ni kan njuta av en god middag och en härlig natts sömn.

BOENDE SUPERIOR: Kubu Kubu Tented Lodge, med infinitypool och utsikt. I  detta boende ingår alla måltider, öl och vin vid middagen samt vatten, te och kaffe.

BOENDE STANDARD: Kati Kati Tented Camp. I detta boende ingår alla måltider, vatten, te och kaffe.

Dag 5

I dag är det dags för en heldag i Serengeti. Ni äter frukost på ert boende men ger er iväg direkt för att utforska den jättelika parken. Ni får med er en matsäck som ni äter på en väl vald plats, och kan anpassa er helt efter djurens rörelser.

Vid 16-tiden är ni klara med safarin och kan njuta av lite ledig tid på ert boende innan det är dags för middag.

BOENDE SUPERIOR: Kubu Kubu Tented Lodge, med infinitypool och utsikt. I  detta boende ingår alla måltider, öl och vin vid middagen samt vatten, te och kaffe.

BOENDE STANDARD: Kati Kati Tented Camp. I detta boende ingår alla måltider, vatten, te och kaffe.

En safaribil i Serengeti, det är solnedgång och zebror kantar vägen.

Dag 6

Dags för sista safaridagen på denna sportlovsresa i Tanzania. Ni checkar ut och lämnar ert boende och hinner med att spana efter djur på vägen tillbaka. Er medhavda matsäck äter ni på Nabi Hill, därefter passerar ni Ngorongoroområdet, denna gång utan att köra ner i kratern. Ni är framme i Karatu eller Manyara på seneftermiddagen. Därefter hinner ni med ett dopp i poolen innan det är dags för middag.

BOENDE SUPERIOR: Lake Manyara Serena Lodge.

BOENDE STANDARD:  Ngorongoro Farm House.

Dag 7

Efter frukost på ert boende är det dags att åka mot Arusha igen. Härifrån kan ni antingen flyga hem till Sverige eller kanske vidare till Zanzibar för några dagars välbehövd vila.

Färgglada båtar i ett azurblått hav utanför Zanzibar - fyll på din sportlovsresa till Tanzania med några dagar här.

Kostnad för denna sportlovsresa i Tanzania:

SUPERIOR: 41 000 kronor per vuxen i dubbelrum, 51 465 kronor per vuxen i enkelrum, från 27 295 kronor per barn (under 12 år) som delar rum med två vuxna.
STANDARD: 32 695 kronor per vuxen i dubbelrum, 38 195 kronor per vuxen i enkelrum, från 22 325 kronor per barn (under 12 år) som delar rum med två vuxna.

Ingår i resan

 • Upphämtning och lämning på flygplatsen vid ankomst och avfärd
 • Privat safariresa i egen safaribil med fyrhjulsdrift
 • Engelsktalande safariguide
 • Halvpension (frukost och middag) på resans första dag
 • Helpension på resterande dagar.
 • Vatten på safariturer samt kaffe, te och vatten på safariboendena. Bokar du Superior ingår öl och vin till middagarna på dag 2, 4 och 5, bokar du Standard ingår öl och vin till middagen på dag 2.
 • Alla safariturer inklusive Ngorongorokratern
 • Alla parkavgifter och skatter
 • Tuktuk-tur i Mto Wa Mbu

Ingår INTE i resan

 • Internationellt flyg från Sverige till Tanzania och tillbaka
 • Visumavgifter för inresa till Tanzania
 • Dryck som inte ingår enligt ovanstående
 • Tvätt
 • Personliga utgifter såsom inköp och souvenirer
 • Dricks till guiden och personal på boendena
 • Reseförsäkring

Detta erbjudande gäller för ankomst till Tanzania lördagarna 10, 17 och 24 februari samt 2 mars 2024. Pris per barn kan bli något dyrare beroende på hur många andra som är med på resan. För att bekräfta resan krävs en delbetalning på 35% av resans kostnad. Vid för få anmälda övergår erbjudandet till ordinarie pris.

Är du intresserad av denna sportlovsresa till Tanzania? Fyll i formuläret.

Du förbinder dig inte till något förrän du bekräftar reseupplägget och får din första faktura för delbetalning av resan.

[gravityform id=”28″ title=”false”]