Tinas bästa restauranger i Kapstaden - Afrikakompaniet
Kläder på safari – det här ska du ha på dig
Kläder på safari – den ultimata guiden
December 1, 2019
Matetsi Victoria Falls
Matetsi Victoria Falls – bekväm safarilyx
December 10, 2019
Show all

Tinas bästa restauranger i Kapstaden

Kapstaden, Waterfront, Sydafrika

Den som åker till Sydafrika äter gott nästan var som helst. Men vi som gillar mat och vin tipsar gärna om våra bästa restauranger i Kapstaden.

Gardens i centrala Kapstaden är hipstrigt och krogtätt och där finns gott om ställen att välja mellan. Ett ställe som jag hittills inte varit på men är väldigt sugen på att besöka är Bombay Bicycle Club – där de lovar att allt är möjligt. I närheten finns två av mina favoriter: Black Sheep som jag gillar skarpt, och Thali som har en magisk avsmakningsmeny. Maten kan vara lite stark i och med att det är indiskt stuk.

Sevärt vid V & A Waterfront är konstmuseet Zeitz MOCAA som visar modern afrikansk konst. Runt hörnet finns fantastiska The Silo Hotel med en takrestaurang där ni kan äta lunch med utsikt över hela Kapstaden. Boka lunchen i förväg! Menyn är något smal men utsikten är fantastisk. Stannar du kvar vid Waterfront rekommenderas middag på Harbour House.

Vill ni äta äkta sydafrikanskt rekommenderar vi Africa Café där ni får ett smörgåsbord av afrikanska rätter till ganska upplsuppen men trevlig underhållning.

En trevlig vinlunch i solen får ni på Constantia Glen. Det är lätt att ta sig både dit och därifrån med Uber, betydligt billigare än taxi.

Lite off the beaten track: en kul helgupplevelse är att gå på Hout Bay Harbour Market där det finns livemusik, små affärer och många olika matstånd. De har öppet fredag kväll, lördag samt söndag dag. Stannar ni kvar i Hout Bay ska ni absolut käka middag på Cheyne’s, som kör smårätter som ni kan dela på. Supertrevligt och vansinnigt gott, det är en av mina allra bästa restauranger i Kapstaden. Vill du inte till Hout Bay rekommenderar vi ett besök i Woodstock, där finns liknande koncept.

Fler tips på restauranger och andra saker att göra i Kapstaden finns här. Och vill du ha fler och finare tips finns här en riktigt bra lista på krogar i Kapstaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.