Vandring nära Kapstaden – med valar som extra krydda
Sydafrika öppnar för internationella turister i september
Sydafrika vill öppna för internationella turister i september
June 7, 2020
valar i Afrika, knölval, humpback whale
Vill du se valar i Afrika? Här finns smultronställena!
June 12, 2020
Show all

Vandring nära Kapstaden – med valar som extra krydda

vandring nära Kapstaden

Hisnande vyer, häftiga sanddyner och mängder med vacker natur. De Hoop Nature Reserve ger fantastisk vandring nära Kapstaden, vare sig du går all-in på femdagarshajk eller nöjer dig med att utforska närområdet.

De Hoop Nature Reserve ligger bara en dryg timme från Kap Agulhas, Afrikas sydligaste punkt där Indiska oceanen och Atlanten möts. I reservatet går det att bo i stugor med självhushåll eller i lyxiga rum som på hotell. Det är möjligt att ligga och lata sig på stranden eller välja en mer aktiv linje och gå på guidade fågelskådarturer, hyra mountainbikes eller åka på båtturer och guidade vandringar. Perfekt för dig som letar efter naturupplevelser och kortare vandring nära Kapstaden.

vandring nära Kapstaden, De Hoop Nature Reserve, De Hoop village

Men vill du utmana dig själv och dina vänner ordentligt ska ni boka in er på femdagarsturen The Whale Trail. Det är en 55,7 kilometer lång vandringsled och en riktigt annorlunda upplevelse. Du får en möjlighet att utforska De Hoop Nature Reserve till fullo till fots, och uppleva Västra Kaps häftiga natur samt träffa på många ovanliga djur och fåglar.

Inte nog med att ni får fantastiska naturupplevelser, du slipper släpa på din packning… Slack-packing at it’s finest, påstår arrangörerna och det är inte utan att vi håller med. Varje vandrare får fylla en 60 litersbehållare med bagage, som transporteras till de olika stugorna längs med leden varje morgon. Så det enda du behöver bära med dig när du hajkar är det du behöver för dagen.

Tuff inledning med möjlighet att se valar på slutet

The Whale Trail inleds med en ganska tuff dagsetapp på 7 kilometer, och arrangörerna rekommenderar en tidig start. Den första dagens höjdpunkt är toppen av Potberg 611 meter över havet, där du får fantastiska utsikter över Swellendam och Kap Agulhas bland annat. Har du tur får du också se den sällsynta kapgamen.

Dag 2 innebär också vandring längs med bergskrönet, genom fynbosväxtligheten och med utsikt över Indiska oceanen och Breede River. Mot slutet av dagen kommer du ner mot kusten, till inbjudande bukten Noetsie.

Vid kusten blir vandringen lättare, och du får möjlighet att snorkla, simma och spana på valar under dina sista tre dagar på leden. Väl framme vid Koppie Alleen på sista dagen transporteras du till din bil.

vandring nära Kapstaden, Southern Right Whale

 

Vandring nära Kapstaden med sköna övernattningar

De som går Whale trail bor inte på samma slags boenden som övriga i De Hoop Nature reserve. Men övernattningsstugorna är komfortabla med riktiga kök och givetvis möjighet att grilla. En braai är ett måste i Sydafrika.

Varje stuga har plats för 12 personer och när du bokar Whale Trail betalar du antingen för 6 eller 12 personer, oavsett hur många ni är. Därför är detta en passande familjeaktivitet eller något för kompisgänget.

Eftersom De Hoop Nature Reserve ligger mellan Kap Agulhas och Mossel Bay är det ett riktigt bra stopp för dig som vill maxa din Garden Route-upplevelse, eller bara utforska Sydafrika långsamt. Kontakta gärna oss för mer information.

De Hoop Nature Reserve, vandring nära Kapstaden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.