Berg, hav och safari i KwaZulu-Natal och Swaziland

Dag 1-3

Äventyret börjar i Johannesburg. Landar ni på förmiddagen blir det enkelt att hämta ut er hyrbil och bege er mot sydost. På cirka 5 timmar kör ni till de helt magnifika stora Drakensbergen och gränsen till Lesotho. Många av topparna är över 3000 meter höga.

Här kan ni vandra i bergen, fiska, se världens näst högsta vattenfall, spela golf, åka linbana mellan trädtopparna… Listan på aktiviteter är lång.

Drakensberg, KwaZulu-Natal

Dag 4-8

Den fjärde morgonen tar ni bilen och kör på ett par timmar till Durban och sen vidare norrut till stranden. Kanske ända till S:t Lucia, en World Heritage site med sin Wetland park och tropiskt klimat. Där kan ni se flodhästar och krokodiler nästan mitt inne i stan. Det är inte mer än ungefär 3 timmar från Durban.

S:t Lucia är också ett riktigt semesterparadis med stränder och bra dykmöjligheter. Varva lata dagar på stranden med aktiviteter. Det går att göra turer på vattnet och se flodhästar, krokodier och fåglar, åka på dagstripp till nationalparken Umfolozi/Hluhluwe, rida, spela golf, åka ut på havet eller äventyra ännu längre norrut till Sodwana Bay och Lake Sibaya.

Dag 9-11

Dags för safari! Det finns flera bra safarialternativ i området. Stora nationalparken Hluhluwe/Umfolozi förstås, men också många privata reservat med olika grader av lyx och prisnivåer. I de privata reservaten kommer du ofta djuren närmare och ser också fler djur. Detta för att kunniga guider känner till djurens rörelsemönster och delar med sig av sina kunskaper om djur, fåglar och växter.

Buffel Hluhluwe-Imfolozi
Swaziland, kungadömet Eswatini

Dag 12-13

Efter frukost lämnar ni lodgen och kör mot vackra och gästvänliga Swaziland och huvudstaden Mbabane. Nu får ni uppleva mer ”riktiga Afrika” än ni har gjort i Sydafrika. Swaziland är en av världens sista monarkier med kunglig makt.

Utöver att se vacker natur – det finns flera naturreservat med afrikanskt vilt – kan ni besöka glasbruket Ngwenya som en gång byggdes som svenskt biståndsprojekt. Många produkter påminner fortfarande om småländska glasbruk.

Dag 14

Dags att avsluta resan. Nu kör ni tillbaka mot Johannesburg, lämnar hyrbilen på flygplatsen och tar flyget hem.

Mandela Statue, Johannesburg Gauteng

Kostnad

Från cirka SEK 9020  per person i delat dubbelrum, inkl hyrbilen. Priserna varierar beroende på säsong och boende. Självklart går det att anpassa resan efter era önskemål.

Börja ditt äventyr här: