Södra kusten - Afrikakompaniet

Södra kusten

Avsluta din safari med några sköna, avslappnande dagar vid havet. Njut av milslånga, vita stränder och azurblått hav. Du väljer precis hur mycket du vill eller inte vill göra. Här finns bra snorkling och dykning vid korallrevet och en längre, bredare strand än vid norra kusten. 

Diani Beach är det främsta besöksmålet på kusten söder om Mombasa. Det ligger endast 30 kilometer från Kenyas näst största stad men skillnaden är total. Här hittar du lugn och ro – och inte mycket party. Ett riktigt bra avslut på din häftiga Kenyaupplevelse.

Bästa tiden att åka till Kenyas södra kust

JANFEBMARAPRMAJJUNJULAUGSEPOKTNOVDEC

Utmärkt

Bra

Okej

Den absolut bästa tiden att besöka Kenyas kustremsa söder om Mombasa är någon gång mellan juli och oktober – detta är den längsta torra perioden med svalare temperaturer (medeltemperatur 27 grader) än i januari och februari, då det är högre luftfuktighet. Under januari och februari ligger medeltemperaturen på cirka 32 grader. Men oavsett när du tänker komma hit är det vackert.

Precis som övriga Kenya finns det två regnperioder. Den korta i november och december och den långa som börjar i april och sträcker sig till juni, oftast är maj den blötaste månaden. Under den korta regnperioden regnar det inte alls lika mycket som under den långa – då kommer det riktigt mycket nederbörd under eftermiddagarna. Det regnar inte hela tiden under regnperioden, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra. Sedan klarnar det upp igen.

Det regnar inte hela tiden under någon av regnperioderna, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra under den långa regnperioden.

Kinondo Kwetu

Svenskägt boutiquehotell söder om Diani beach med en väldigt hållbar profil. Här är det som hemma, fast borta. All inclusive vilket innebär att allt ingår – förutom mat och dryck även ridning på stranden, yoga, snorkling och besök i den närliggande byn. Det finns till och med en tennisbana på området! Men det är helt okej att bara ligga på stranden eller vid poolen och slappa också.

The Sands at Nomad

Boutiquehotellkoncept med en av Diani Beachs bästa restauranger. The Sands är större än Kinondo Kwetu men erbjuder samma slags känsla – en unik och intim upplevelse av det bästa Kenya har. Här finns ett spa och för dig som är intresserad av dykning även ett PADI och SSI dykcenter. Dessutom går det att spela tennis, rida eller göra en mängd olika vattenaktiviteter om önskan finns.

The Sands at Chale Island

Idylliskt och klimatsmart lyxboende på egen ö. Chale Island är en liten romantisk ö 10 kilometer söder om Diani. Givetvis finns här en kritvit strand och framför allt luxuös enslighet. Förutom standardrum och bandas (stugor) finns det sviter med utsikt över hotellet och havet samt ett honeymoonrum på en alldeles egen ö (!) för er som verkligen vill vara för er själva. Här finns tre olika pooler och en mängd aktiviteter att göra både i havet och den närliggande mangroveskogen. Ett boende utöver det vanliga.

Diani Sea Lodge

Mysigt och prisvärt barnvänligt hotell med nära till allt. Här är ni mitt i Diani med nära till restauranger, aktiviteter och givetvis den fantastiska stranden. All inclusive-hotellet har tre olika rumstyper med varierande komfortgrad. Här finns givetvis pool, restaurang och en strandbar som serverar snacks.

Diani Sea Resort

All-inclusive resort för dig som vill bo lite större. Diani Sea Resort är systerresorten till Diani Sea Lodge och konceptet är detsamma – men större. Här finns 170 rum i tre olika prisklasser. Givetvis finns det familjerum och återigen är detta ett all-inclusivekoncept där all mat och alla lokala spritdrycker ingår i boendepriset. Prisvärt boende för dig som vill njuta av Kenyas vackra södra kust.