Kilimanjaro - Afrikakompaniet

Kilimanjaro

Det finns flera olika anledningar att besöka Kilimanjaro. Den äventyrliga vill bestiga berget, fågelskådaren vill se de mängder av fågelarter som finns i området och du som gillar safari vill självklart se alla de vilda djur som finns i området.

Berget ses bäst från den kenyanska sidan men eftersom det ligger i Tanzania är det härifrån du bestiger det, eller besöker parken. Kilimanjaro är Afrikas högsta berg, och står 5895 meter över havet. Berget är omgivet av tät skog, där det finns en mängd utrotningshotade djur.

Oavsett din anledning att åka dit är Kilimanjaro en enastående destination.

Bästa tiden att åka

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

De bästa tiderna att vandra eller klättra uppför Kilimanjaro är i januari och februari när det är som varmast i landet, samt augusti och september när det också är torrt och gynnsamma förhållanden. Tänk dock på att det kan bli mycket kallt på grund av de höga höjderna, så packa varma kläder oavsett när du åker.

Ska du inte klättra uppför Kilimanjaro utan är mest intresserad av djuren i parken som omger berget, är perioden juli-oktober den bästa. Det är torrt och djuren håller sig framme nära vattenhålen och lodgerna.

Är du fågelskådare trivs du när det är som regnigast i mars, april och maj för då är fågellivet som mest spännande. Du och dina fågelskådande vänner är dock de enda som gillar den här blöta perioden för det är både mulet och blött. Även om det inte regnar hela dagarna påverkar regnet vägar och marken blir ordentligt lerig.