Vi som jobbar på Afrikakompaniet

Välkommen till Afrika!

Afrikakompaniet har funnits på plats i Sydafrika sedan 1993, och vd Tina Sayed Nestius är född och uppvuxen i Kenya. Vi kan vår region grundligt. Vår specialitet är skräddarsydda resor för privatpersoner, familjer och kompisgrupper – till ingen extra kostnad för dig. Helst bokar vi små, personliga och vänliga boenden och undviker stora opersonliga hotell. Vi jobbar framför allt i södra Afrika och östra Afrika, men självklart erbjuder vi mycket mer.

Vi har många alternativ på safari, och önskar du sol och bad finns det en mängd olika platser, alla med olika karaktärer. Dessutom kan vi hjälpa dig besöka gorillor i Uganda eller lemurer i Madagaskar. Utforska alla alternativ som finns på hemsidan eller skicka ett mejl med dina önskemål. Vi syr ihop något som passar just dig och dina reskamrater.

Undrar du över hur det går till att boka hos oss? Läs svaren på de vanligaste frågorna vi får.

Tina Sayed Nestius, Bente RieserTina Sayed Nestius och Bente Rieser

Vi som jobbar på Afrikakompaniet

Tina Sayed Nestius

Tina föddes i Athi River i Kenya och är uppvuxen i bushen. Helgnöjet bestod i att åka ut i föräldrarnas Land Cruiser och leta efter djur – antiloper, giraffer och annat som fanns i närheten. Numera bor och arbetar hon i Stockholm, men den långsiktiga planen är att leva halva året i Afrika och halva i Sverige. Tina älskar safari i alla dess former men slappar gärna på stranden också, helst med en bra bok i handen. Resmål som innefattar goda viner och delikat mat ligger henne varmt om hjärtat. Tina tycker att det bästa med att skapa resor åt andra är att försöka hitta exakt det som kommer att göra resan speciell för just den här familjen eller de här personerna.

Bente Rieser

Bente föddes i Motala, Sverige och är en sann djur- och barnvän. Hon har alltid tyckt om att resa, och jobbade i Spanien som Sports entertainer till dess att hon fick jobb på kryssningsfartyg. Efter ett par år till sjöss fann hon kärleken och numera bor och arbetar hon från Kapstaden i Sydafrika. Bente drömmer om att komma till Galapagosöarna, men vill även träffa chimpanser och gorillor i Uganda, och lemurer på Madagaskar. Hennes bästa resor innefattar god mat, mycket aktiviteter, safari och att lära sig destinationens historia. När hon skräddarsyr resor åt andra ger det henne stor tillfredställelse att sy ihop förslag som innefattar flera länder.

Svenskt telefonnummer:

08-55921188

Sydafrikanskt telefonnummer:

+27 21 8136013

Vi svarar på alla telefonnummer oavsett vilket land vi befinner oss i, till ingen extra kostnad för dig. Om kontoret råkar vara obemannat när ni ringer så skicka ett mejl så hör vi av oss, oftast redan samma dag.

Så funkar det att boka med oss:

1. Du har en dröm om att uppleva Afrika…

Du vill kanske åka på safari, spela golf, sola och bada eller besöka Sydafrikas vingårdar.

2. Du kontaktar oss…

…och berättar om din dröm.
Vi frågar efter dina intressen, vilka ni är som ska åka, när ni vill åka och budget. Ju mer information vi får, desto lättare kan vi skapa en resa som motsvarar era förväntningar.

3. Vi hjälper dig…

…förverkliga din dröm. Vi skräddarsyr ett eller flera förslag utifrån dina önskemål – till ingen extra kostnad. Vi ger dig information om dina resmål och bokar guidade turer, restaurangbesök och allt annat som förgyller din upplevelse.

4. Du bestämmer…

…hur drömmen ska bli verklighet. Ibland är förslaget du fått helt rätt, ibland vill du förlänga vistelsen på ett ställe eller förkorta någon annanstans. Så fort allt är bestämt och bokat skickar vi en första delfaktura. De flesta boenden vill ha 20-50% för att bekräfta.

5. Snart blir drömmen verklighet!

45-60 dagar innan avfärd skickar vi en slutfaktura och kontrollerar alla detaljer.
Vi lägger inte på några extra avgifter utan det kostar precis som om du hade bokat själv över internet. Skillnaden är att du fått tillgång till vår expertis och tryggheten av att arbeta med ett svenskt företag som lyder under svensk lag, och har ställt ekonomiska garantier hos Kammarkollegiet.
När allt är betalat får du vouchers/bokningsbekräftelser för det som är bokat.

6. Drömmen uppfylls!

Du och de dina kommer iväg på er drömresa. Givetvis finns vi tillgängliga hela tiden om det skulle uppstå något problem eller om ni har praktiska frågor.