Mauritius – sol och bad året om

Om du är ute efter relax på stranden, mängder med olika vattenaktiviteter, cocktails i solnedgången och fantastisk mat är Mauritius din drömdestination. Den tropiska paradisön passar dig som ska på smekmånad lika bra som dig som gillar golf eller vill åka på solsemester med hela familjen. Dessutom är det skillnad mellan de olika kustregionerna, så det finns mycket att upptäcka. Antingen är du självständig och hyr en bil för att upptäcka ön på egen hand – eller så bokar du ett par olika resorts för att få ut det mesta av din tid på Mauritius.

Vi rekommenderar varmt att du bokar en vistelse på Mauritius som en avkopplande avslutning på din häftiga safariupplevelse.

Bästa tiden att åka till Mauritius

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Mauritius har ett milt, tropiskt klimat och det går bra att åka dit året om – lite beroende på vilket slags väderlek du önskar dig. Varmast och fuktigast är det under sommarmånaderna december till februari, och då är det också störst chans för regn. Regnet är som det brukar i tropiken, intensivt men kort. Så det är inget som kommer att förstöra din semester utan solen är framme för det mesta ändå. Vintertid, mellan maj och oktober ungefär, är vädret mildare och det brukar blåsa en ostlig eller sydostlig vind över ön. Detta är särskilt bra för dig som gillar vindsurfing. I augusti blir det som kallast, cirka 20 grader. Vattnet håller en temperatur på 23-25 grader på vintern och 27-28 grader på sommaren.

20 Degrees Sud

Intimt boutiquehotell vid Grand Baie. 20 Degrees Sud är ett charmigt och personligt hotell på Mauritius norra tipp. Till skillnad från de många stora resorten på ön har hotellet enbart 36 rum, varav ett flertal med fantastisk utsikt över havet och stranden. Här finns tre olika restauranger och en spa – men för den som vill upptäcka Grand Baie är det nära till restaurangerna och aktiviteterna där.

20 degrees sud Mauritius

Aanari Hotel & Spa

Charmigt hotell i Flic en Flac på Mauritius västkust. Det här trestjärniga hotellet ligger nära en av öns bästa stränder, som ligger på andra sidan vägen. Här finns femtio olika rum i olika prisklasser, ett gym, ett flertal restauranger och dessutom nära till byn med allt spännande som finns där.

Aanari Hotel & Spa, Mauritius

Hibiscus Beach Resort

Tresjärnigt boutiquehotell på norra delen av ön. Ett charmigt litet ställe strax norr om Grand Baie. Här finns spa, dykcenter och ett Kids Park – alltså finns något för alla, även den som inte är road av strandhäng. Restaurangen har givetvis utsikt över havet, liksom ett flertal av rummen. Några av dem fungerar bra som familjerum.

Hibiscus boutique Hotel, Mauritius

Le Palmiste Resort & Spa

Prisvärd, trestjärnigt hotell på öns nordvästra kust. Le Palmiste ligger i Trou aux Biches, strax söder om Grand Baie. Det är en fin strand, bara 150 meter från hotellet. Här finns 100 rum i olika prisklasser, alla utom de allra enklaste med utsikt över trädgården eller poolen.

Le Palmiste, Mauritius

Paradis Beachcomber Golf Resort & Spa

Lyxresort för dig som gillar att spela golf och unna dig det bästa. Paradis Beachcomber ligger på Mauritius sydvästra del, på halvön Le Morne. Berget med samma namn ger en dramatisk och vacker kuliss till ditt golfspelande. Välj mellan vanliga rum, sviter och mindre villor direkt på den kritvita sandstranden, med utsikt över öns största lagun.

Paradis Beachcomber, Mauritius

Sugar Beach Resort

Elegant, femstjärnigt boende på stranden i Flic en Flac. Sugar Beach heter så för att stranden är vit som raffinerad socker – det är verkligen vykortsvackert. Resortet har en kolonial elegans och förutom den fantastiska stranden finns här gott om aktiviteter för både stora och små. Samt ett flertal restauranger och barer med gott renommé.

Sugar Beach Resort, Mauritius

Hyr lägenhet eller villa på Mauritius

För dig som reser med familjen eller några vänner kan det vara väl värt att hyra en lägenhet eller en villa med självhushåll. Det är ett bra sätt att hålla nere kostnaderna samtidigt som ni ändå får en femstjärnig upplevelse av paradisön Mauritius. Vi samarbetar med Horizon Holidays och kan erbjuda ett flertal olika boenden som alla ligger nära stranden och havet. De flesta har givetvis havsutsikt och många har privata pooler. I hyran ingår städning och vill ni köpa till matleveranser och annat extra är det också möjligt. Kontakta oss för att få veta mer eller boka ert drömboende!