Kenya

Åk till landet där safarin uppfanns! Kenya är känt för sin gästfrihet och de stora mängderna vilda djur på savannen. Oavsett var i landet du åker kommer du hem med många fantastiska nya minnen i bagaget. Vi skickar dig helst till privata reservat där du får uppleva djurrikedomen utan att trängas med tusentals andra – och kombinerar gärna safarin med en fantastisk solsemester på paradisön Lamu, eller vid den magiska kusten nära Watamu eller Malindi.

Vi skräddarsyr din resa till Kenya så att den blir precis som du önskar. Kontakta oss med dina önskemål eller boka in en kostnadsfri resekonsultation redan i dag – du förbinder dig inte till något och det är helt gratis.

Har du praktiska frågor kring att åka till Kenya hittar du några av våra vanligaste frågor och svar här.

Det bästa av Kenya

lion masai mara lejon keny

En tiodagarsresa där du får uppleva det allra bästa Kenya har att erbjuda. Du börjar din safari direkt efter att du landat på flygplatsen, besöker givetvis Masai Mara och avslutar med lata dagar vid kusten. Från cirka 28 500 SEK per person i dubbelrum.

Den stora migrationen

den stora migrationen gnuer wildebeest

Upplev den stora migrationen i Masai Mara och få minnen för livet. Fyra dagars safari från cirka 27800 SEK per person i dubbelrum.

Bästa tiden att åka till Kenya

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Bästa tiden att åka till Kenya beror väldigt mycket på vad det är du ska göra där. Vill du åka på safari är det de torra månaderna från juni till oktober som är allra bäst. Den stora migrationen brukar nå Masai Mara i juli, och är kvar till oktober då de rör sig tillbaka mot Serengeti i Tanzania.

Det är enkelt att se vilda djur och åka på safari i Kenya året runt. ,Ska du till Kenya för att sola, bada, snorkla eller dyka bör du undvika att åka under de regniga månaderna i april och maj, och kanske också den korta regnperioden i november.

Missa inte det här när du åker till Kenya

De flesta åker till Masai Mara via Lake Naivasha och avslutar sedan vid kusten. Men det finns så himla mycket mer att se och göra. Listan är oändlig men vi har valt ut några av våra favoriter.

Crescent Island

De flesta som stannar till vid Lake Naivasha gör en båttur på sjön för att se alla vackra fåglar och komma närmare de många flodhästarna. Men det många inte vet är att det är möjligt att stanna till vid halvön Crescent Island och göra en guidad tur av ön till fots. Här finns många olika antiloper, zebror och giraffer. En riktigt härlig upplevelse!

Den kenyanska kusten

En massajkrigare lutar sig tillbaka mot en sten på stranden på Diani Beach i Kenya

Ja, Kenya är ett safariland men glöm inte att avsluta din häftiga safari med några dagars vila vid kusten. Vare sig du väljer lite mer exklusiva och härliga Diani Beach eller är sugen på att snorkla och dyka i Watamu kommer du få en fantastisk strandsemester. Och ärligt talat – efter alla de där tidiga morgnar kan det vara skönt att ta det lugnt och lyssna på havet ett tag.

Laikipia

Lewa Wilderness game drive nanyuki area

Vill du verkligen se till att dina turistpengar gör gott i landet ska du åka till Laikipiaområdet nära Mount Kenya och besöka Lewa och/eller Ol Pejeta. Båda reservaten arbetar mycket med djurskydd och under tiden du bor där får du lära dig mycket mer om vad de gör.

Det finns fina lodger i båda reservaten men det går även att bo fint utanför reservaten.