Malindi & Watamu

Avsluta din safari med några sköna, avslappnande dagar vid havet. Njut av milslånga, vita stränder och azurblått hav. Du väljer precis hur mycket du vill eller inte vill göra. För den aktiva finns alltid möjligheten att försöka se havets Big 5 i Watamu Marine Park & Reserve. Här är det populärt att både snorkla och dyka.

Watamu har en stor italiensk population vilket betyder gott om italiensk mat och skön, laid back stämning. Grannbyn Malindi passar den prismedvetna. Malindi hade sin storhetstid på 90-talet, men de stora turistgrupperna har flyttat vidare till Watamu och efterlämnat en stor del charm. 

Till en betydligt billigare peng än i Watamu får du uppleva en äkta kenyansk stad med marknader, hektiskt byliv och så några meter därifrån charmiga boenden vid den milslånga stranden. I både Watamu och Malindi finns här ett flertal italienska restauranger – men även en del riktigt bra inhemska.

Bästa tiden att åka till Malindi & Watamu

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Den absolut bästa tiden att besöka Kenyas kustremsa norr om Mombasa är någon gång mellan juli och oktober – detta är den längsta torra perioden med svalare temperaturer (medeltemperatur 27 grader) än i januari och februari, då det är högre luftfuktighet. Under januari och februari ligger medeltemperaturen på cirka 32 grader. Men oavsett när du tänker komma hit är det vackert.

Watamu och Malindi har, precis som övriga Kenya, två regnperioder. Den korta i november och december och den långa som börjar i april och sträcker sig till juni, oftast är maj den blötaste månaden. Under den korta regnperioden regnar det inte alls lika mycket som under den långa – då kommer det riktigt mycket nederbörd under eftermiddagarna. Det regnar inte hela tiden under regnperioden, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra. Sedan klarnar det upp igen.

Det regnar inte hela tiden under någon av regnperioderna, däremot kan det komma rejäla skurar dagarna efter varandra under den långa regnperioden.

Flamingo Villas

Trevligt boende strax utanför Malindi med gratis transfer till stranden. På Flamingo Villas är du väl omhändertagen, här finns väldigt trevliga, fräscha rum och en stor pool med bar. Stranden Mayungu är en bit bort men boendet ordnar gratis transfer dit, där det också finns en restaurang som håller hög klass. Vill du in till stan? Ta en tuktuk, det kostar inte många kronor.

Lonno Lodge

Boutique-hotell i fina Watamu. Här finns ett flexibelt och härligt strandboende för alla typer – med enbart åtta rum är du garanterad en personlig upplevelse. Från ett stort familjerum med plats för upp till 5 personer till fantastiskt fina tornrum med utsikt över hela stranden, det finns något för alla. Lonno Lodge har en egen restaurang, enbart för hotellgäster – men du bestämmer själv om du vill äta här eller på någon av krogarna i närheten.

Lonno Lodge, Watamu Kenya

The Medina

Norra kustens enda femstjärniga boende.Vill du bo i villa, hotellrum, ha utsikt mot havet eller bara mot poolen? The Medina i populära Watamu har något som passar alla. Strandvillor, plunge pools och boende i högsta klass – och dessutom flera olika restauranger och barer. Du bestämmer hur du vill ha det.

Shwari Watamu

Privat lyxvilla vid stranden. Shwari betyder lugn på Swahili och det är vad du får när hela familjen eller kompisgänget bor på Shwari i Watamu. Här får 14 personer plats i 6 olika sovrum, och i hyran ingår inte bara boende, städning, tvätt och säkerhetspersonal utan även en kock. Ni handlar råvarorna så fixar kocken maten. Det är också möjligt att hyra huset med full catering.

Silver Rock Hotel

Fint boende i Malindi med egen strandremsa. Ett trevligt och personligt boende centralt i Malindi men ändå en bit ifrån själva byn. Här finns både vanliga rum och lägenheter för självhushåll, alla med riktigt gedigna Swahili-möbler. Rummen har utsikt över trädgården och poolen och lägenheterna har alla havsutsikt och ligger intill den egna strandremsan.