Din oförglömliga resa till Namibia

Upptäck det storslagna, vilda Namibia på egen hand eller i grupp. Vi skräddarsyr din upplevelse efter dina önskemål, du bestämmer om du vill åka själv eller med guide. Här finns vackra, öppna vidder, Namibia är ett vilt och storslaget ökenland. Men också lättillgängligt, enkelt för den äventyrslystne resenären som vill upptäcka landet i hyrbil.

För dig som inte vill resa till Namibia på egen hand finns våra gruppresor, med upp till 16 deltagare. Och glöm inte att du också kan ta Rovos Rail från Pretoria till Namibia – en oförglömlig upplevelse! En resa till Namibia är en resa för livet, något du aldrig glömmer.

Bästa tiden att resa till Namibia

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Klimatet i Namibia är förhållandevis torrt och trivsamt året om – det kommer helt enkelt inte mycket regn, vilket inte är så konstigt i ett land täckt av öken. Mellan december och mars kan det vara hög luftfuktighet vissa dagar, med efterföljande lokala regnskurar på eftermiddagarna.

Planerar du safari är det bäst att resa till Namibia mellan juni och oktober, vilket är Namibias torra period. Särskilt i Etosha är vildlivet bäst då. Under regnperioden lämnar djuren vattenhålen och skingras i de stora vidderna. Reser du till Namibia i juni, juli eller augusti är det bra att packa varma kläder, då det kan bli kallt på nätter och tidiga morgnar.

Våra gruppresor i Namibia

Klassiska Namibiaresan

En guidad tur för dig som vill resa till Namibia och se det bästa landet har att erbjuda. Från Kalahariöknen i väster tar vi oss till Namiböknen i öster, med de mäktiga sanddynerna i Sossusvlei och de döda träden i Deadvlei som en av turens höjdpunkter. Och norrut besöker vi Damaraland, lär känna ursprungsbefolkningen bättre, för att avsluta med häftig safari i Etosha innan vi återvänder till Windhoek.

Ett mäktigt landskap, Fish River Canyon, breder ut sig och det är många kullar och berg som liksom viker sig över landskapet. Resa till Namibia

Längd: 13 dagar/12 nätter

Pris: Från SEK 29750 per person i delat dubbelrum. Frukost ingår.

Höjdpunkter: Kalahariöknen, Fish River Canyon, sanddynerna i Sossusvlei, Twyfelfontein, Petrified Forest, Living museum of the Damara, Etosha National Park

Ett kortare ökenäventyr

En gruppresa för dig som kanske redan är i landet men vill ta dig till öknen med hjälp av en guide, eller förlänga din resa till Namibia med lite häftiga sanddyner i Sossusvlei.

Resan utgår från antingen Windhoek eller Swakopmund, och höjdpunkten är givetvis en heldag i Namiböknen och möjligheten att klättra upp för någon av de kända dynerna där. Tips för dig som är i Sydafrika – det går lätt att flyga hit från både Kapstaden och Johannesburg!

En roströd sanddyn tornar upp sig mot himlen, det är en häftig bild med skugga på ena sidan och några små prickar till människor som syns klättra uppför den mäktiga sanddynen under sin resa till Namibia

Längd: 3 dagar/2 nätter

Pris: Från SEK 5700 per person i delat dubbelrum. Frukost, lunch och middag ingår.

Höjdpunkter: Sossusvlei, Deadvlei, Sesriem Canyon, Solitaire

Safari och Victoriafallen

Den här guidade turen vänder sig till safarifantasten, som vill uppleva safari som i Botswana, men till betydligt billigare pris. Förutom några dagar i Etosha, tar vi oss till nationalparken Mahango. Här finns ett frodigt landskap med gott om vilt och fågelliv. Sedan vidare via Zambeziregionen till Kasane och mäktiga Chobefloden, med alla dess elefanter, för att avsluta resan med ett besök till Victoriafallen.

En elefant vandrar framför några fåglar i Etoshaparken, ett måste att besöka under din resa till Namibia

Längd: 10 dagar/9 nätter

Pris: från SEK 33850 per person i delad dubbelrum. Frukost ingår.

Höjdpunkter: Etosha National Park, Mahango National Park, Okavangofloden, Chobefloden, Zambeziregionen och Victoriafallen

Namibias höjdpunkter

För dig som har lite begränsat med tid men ändå vill se det mesta av det bästa under din resa till Namibia. Vi tar oss direkt till Namiböknen och Sossusvlei, för att förundras av de mäktiga sanddynerna och de döda träden i Deadvlei. Sedan besöker vi Swakopmund för lite lugn och ro innan vi tar oss till Etosha för safari, via Damaraland. Turen börjar och slutar i Windhoek.

En kvinna, en man och ett barn går till höger i bildens riktning, på platt, vit mark omgivna av döda akaciaträd och roströda sanddyner.

Längd: 10 dagar/9 nätter

Pris: från SEK 23995 per person i delat dubbelrum. Frukost ingår.

Höjdpunkter: Namiböknen med Sossusvlei och Sesriem Canyon, Moon Landscape, Damaraland, besök i en Damaraby, Etosha National Park.

Fördjupning: norra Namibia

En gruppresa för dig som gillar safari och kulturhistoria. Men vi börjar med lite förlustelse i Swakopmund, där vi kan leka bland sanddynerna till fots, på fyrhjuling eller på brädor. Eller bara njuta av att vara nära havet, med alla djur som finns där – pelikaner, sälar, flamingor med mera. Sedan tar vi oss till Etosha för två heldagars safari via Damaraland, där vi får knyta kontakt med ursprungsbefolkningen och dess tusen år gamla målningar. Turen börjar och slutar i Windhoek.

springboks, elefanter, giraffer, en struts och några zebror samlas kring ett vattenhål i Etosha National Park, safariparken du måste besöka under din resa till Namibia.

Längd: 8 dagar/7 nätter

Pris: Från SEK 22 230 per person i delat dubbelrum. Frukost ingår.

Höjdpunkter: Swakopmund, Damaraland, ett besök i en Damaraby, Etosha National Park.

Fördjupning: södra Namibia

Vi dyker ner i södra Namibias alla sevärdheter. Vi utgår från Windhoek och reser via Kalahariöknen till Fish River Canyon, världens näst största efter Grand Canyon. Därefter besöker vi övergivna ökenstaden Kolmanskop, klättar upp på sanddynerna i Sossusvlei för att avsluta resan med lite lugn och ro i semesterorten Swakopmund.

ett övergivet rum med flagande blå färg på väggarna är fylld av ökensand och igenom en dörröppning till vänster strålar solen in i rummet med en gyllene glans. Övergivna staden Kolmanskop är en höjdpunkt på din resa till Namibia

Längd: 8 dagar/7 nätter

Pris: Från SEK 22 165 per person i delat dubbelrum. Frukost ingår.

Höjdpunkter: Kalahariöknen, Quiver Tree Forest, Fish River Canyon, de vilda hästarna av Namib, Namiböknen och Sossusvlei, övergivna ökenstaden Kolmanskop och Swakopmund.

Det här är ett urval av gruppresorna vi erbjuder. Priserna som angivits är ungefärliga, och kan påverkas av valutaförändringar, platstillgång och säsong. För fullständiga priser och rutter får ni gärna höra av er.

Vi kan även skräddarsy din resa till Namibia helt efter dina önskemål. Du kan åka med egen, privat guide, eller köra själv efter en rutt som vi gemensamt bestämmer.

Vill du upptäcka Namibia på egen hand?

Eftersom det är stort med många olika sevärdhetert, gäller det att vara smart om du vill resa till Namibia och utforska landet på egen hand. Du behöver planera in den bästa rutten utifrån vad du vill se, och tänka på att du kanske behöver lite tid att stanna upp och smälta dina intryck. Det går givetvis att lägga upp din rutt helt själv, men det bästa är givetvis om du frågar oss – vi fixar hyrbil, bokar boenden och ger dig tips om vad du absolut inte bör missa under din resa till Namibia.

Vi har tagit fram tre olika varianter på resor i Namibia, där du kan åka i tvåhjulsdriven hyrbil tvärsöver landet och uppleva precis allt som landet har att erbjuda. Hör av dig när du vill boka, eller om du har frågor om hur det är att resa till Namibia.

Upptäck hela Namibia

Upptäck hela Namibia på 17 dagar. En rundresa på egen hand, med hyrbil och komfortabelt boende, till ett oslagbart pris – från 28 945 kronor per person i dubbelrum. Upplev sanddynerna i Sossusvlei, övergivna diamantstaden Kolmanskop, safari i Etosha och mycket mycket mer på denna oförglömliga road trip.

Safari i Namibia

På 9 dagar kör du från Windhoek till gränsen mot Botswana för att uppleva den bästa vattenbaserade safari i världen, till en bråkdel av vad det kostar i grannlandet. Lämna bilen vid gränsen och ta dig vidare till Victoriafallen eller Okavangodeltat. Resan kostar från 19 875 per person i dubbelrum, inklusive hyrbil.

Namibias höjdpunkter

Namibias höjdpunkter på 11 dagar – med hyrbil och helt på egen hand. Du får besöka Etosha, Sossusvlei, Kalahariöknen och mycket mycket mer. Resan kostar från 19 775 kronor per person i dubbelrum, det blir någon tusenlapp billigare om ni är fyra som delar på hyrbilen, vilket givetvis ingår i priset.