Upplev Sydafrika genom tågfönstret

Rovos Rail är känt som världens lyxigaste tåg – en njutning du kommer att minnas för resten av livet. Och det är just genuin lyx, i ordets mest positiva bemärkelse.  Det finns många rutter att välja mellan genom Afrikas fantastiska natur.

Till exempel är det möjligt att åka från Kapstaden med lyxtåget upp till Victoria Falls. Eller göra en resa över Namibia. Du som är golfintresserad kan åka på nio dagars tur genom Sydafrika och spela golf vid flera av stoppen.

Vi bokar vilken som helst av Rovos Rails turer, även dem som inte finns på den här sidan. Detta helt utan avgifter. Kontakta oss för att få veta mer om hur vi kan skräddarsy en resa som kombinerar Rovos Rail med något annat resmål. Eller boka en kostnadsfri resekonsultation – det är helt gratis och du förbinder dig inte till något.

Ibland är du värd något extra…

Och Rovos Rail är verkligen något extra. Atmosfären är från förra seklets början och andas lyx, lyx och lyx. Tåget består av gamla antika vagnar och lok som byggts om för att passa även den moderna människans krav. Ombord på Rovos Rail är allt gjort med tanke på att få passagerarna att sakta ned från vardagens stress. Tempot är medvetet långsamt, man ska ges tid att låta själen resa, inte bara kroppen.

Det är naturligtvis gourmetmat som serveras ombord. All mat och dryck är inkluderad i priset, även champagnen som bäst avnjuts i utsiktsvagnen längst bak. Dessutom är alla utflykter som görs i samband med stoppen inkluderade. Det är en upplevelse för livet.

Ett urval av turerna med Rovos Rail

Rovos Rails huvudkontor ligger i Sydafrikas huvudstad Pretoria, varför de flesta turerna avgår därifrån. Men givetvis går det att åka andra hållet också. Det här är bara tre av ett flertal turer. Och det är också möjligt att boka något särskilt för hela familjen eller företaget om ni har något särskilt att fira. Kontakta oss för att få reda på mer.

9 dagars golfsafari

Rovos Rail, golf

Åk från Pretoria via Swaziland och safari i Krugerområdet – men med flera stopp på olika golfbanor. Hela fem olika banor hinns med på denna rutt, bland annat Champagne Sports Resort på bilden. Och självklart finns det aktiviteter för den av er som inte golfar. Game drives, kulturella utflykter samt shopping.

Victoria Falls

Rovos Rail Victoria Falls

Denna fyradagarstripp avgår från Pretoria, åker in mot Zimbabwe och avslutas i mäktiga vattenfallen Victoria Falls. Större delen av resan tillbringas på tåget – inga direkta utflykter eller stopp alltså – men vad gör väl det när tåget är så bekvämt som det är? Denna tur går dessutom att kombinera med Kapstaden-turen, så på sju dagar hinner du se större delen av Sydafrika från tågfönstret.

9 dagars tur till Namibia

Rovos Rail, Namibia, Kalahari

Från Pretoria till Walvis Bay – det här är en fantastisk möjlighet att uppleva Namibia. Besök en diamantgruva, vandra i Kalahariöknen och se de stora sanddynerna i Sossusvlei. Dessutom får du möjlighet till game drives i Etosha, Namibias mest berömda nationalpark.

Royal suites

Royal suites är de finaste rummen, varje rum tar upp en halv tågvagn. I varje Royal Suite finns ordentligt med utrymme att sitta, dessutom badrum med både dusch och badkar. Här finns AC, minibar och room service dygnet runt.

Rovos Rail Royal Suite

Deluxe suites

Rovos Rails Deluxesvit är något mindre än Royal, men givetvis lika komfortabel. Du väljer mellan dubbelsäng eller två enkelsängar och i badrummet finns en dusch men inget badkar. Givetvis ingår room service dygnet runt även här.

Rovos Rail Deluxe Double

Pullman suite

I Pullmansviten har du en dagbädd som dagtid fungerar som soffa och kvällstid fungerar som två enkla eller en dubbelsäng. Du har ett eget badrum med dusch och även om rummet är mindre än de andra två sorterna har du givetvis tillgång till room service dygnet runt.

Rovos Rail, Pullman suite