Madagaskar – lemurernas ö

Det som Madagaskar är mest känt för är givetvis lemurerna. Det finns omkring 20 olika arter av lemur, och du har god chans att se åtminstone några av dem när du reser till Madagaskar.

Din resa till Madagaskar kan vara allt från en gruppresa till privata guidade turer på ön. Välj om du vill uppleva hela ön och dess rika kultur eller om du vill koncentrera dig på strandliv och (så klart) lemurer. Här finns möjligheter att paddla kanot i havet, se otroligt stora baobabträd och mycket mycket mer. Oavsett vilket kan vi skräddarsy en resa till Madagaskar som passar dig.

Bästa tiden att resa till Madagaskar

JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEC

Utmärkt

Bra

Okej

Madagaskar är ett väldigt stort land och klimatet varierar stort beroende på var någonstans du ska. Men generellt sett så är det bra att undvika att resa till Madagaskar mellan december och mars – då regnar det som mest och det finns stor risk för cykloner.

I övrigt gäller det att planera din resa efter intresse. Vill du se bebislemurer är oktober och november de allra bästa månaderna (lemurer i stort kan du se året runt). Vill du se knölvalar rekommenderar vi att åka i juli, augusti eller september – det här är också bästa perioden att tillbringa på beachen, med riktigt bra väder och väldigt lite nederbörd.

Vill du kombinera lemurer, kameleonter och strandliv är september till december en bra period att åka till Madagaskar – även då är det varmt och relativt torrt.

Våra resor i Madagaskar

Höjdpunkter av Madagaskar

På elva dagar hinner du upptäcka Madagaskars höjdpunkter under en och samma resa. Lemurer, tropiska stränder, inhemsk kultur och färgglada marknader.

En väg sträcker sig långt framåt mot ett berg. Din resa till Madagaskar kan innehålla detta.

Öluff med lemurer

Res till Madagaskar och upplev öarna i norr på 9 dagar, från Nose Be till Nosy Komba. Upptäck Lemurön och upplev det fantastiska djurlivet i naturreservatet Lokobe. Du väljer om du vill bo med lyxstandard eller inte.

Resa till Madagaskar och ligg på härliga stränder. Här ser vi solstolar på en kritvit strand, i skuggan av palmer, med ett azurblått hav intill.

Romantisk tillflykt

Romantisk strandsemester på 7 dagar. Ni reser till Madagaskars norra del och bor på Anjajavy, ett privat resort på en isolerad halvö på öns nordvästra kustområde.

Barfota i kayak

11 eller 14 dagars lyxig naturupplevelse i kayak. Besök St Luce Reserve, Manafiafy Beach och Rainforest Lodge. Ni sover i fina tält och äter god mat lagad av franska kockar.

Kort strandsemester

Bo fyra nätter på Nosy Be och välj själv om du vill ligga på stranden hela tiden eller snorkla, dyka, gå på kryddtur eller segla catamaran. En bra avslutning på din Madagaskarresa.

Längre strandsemester

Bo på fina St Marie, en 57 kilometer lång ö på Madagaskars östra sida. Perfekt för dykning, att fiska och bara njuta på stranden. Upptäck ön till fots eller på mountainbike. Från augusti och september kan du se knölvalarnas migration.

Det här är ett urval av de resor vi erbjuder i Madagaskar. För en fullständig förteckning samt prisuppgifter får ni gärna höra av er med era önskemål.

Vi anordnar också skräddarsydda resor till Madagaskar. Då sätter vi ihop en resa utifrån dina önskemål, för att passa just din budget. Vi rekommenderar att du planerar för minst två veckor i landet om du vill åka runt – Madagaskar har inte samma infrastruktur som andra afrikanska länder.

Inte säker på att Madagaskar är din grej? Res till Sydafrika och Kapstaden och upplev safari, vin och häftig natur. Eller boka en beachvistelse på Mauritius. Där finns visserligen inga lemurer men gott om härliga naturupplevelser och samma azurblåa hav.